Снимка: БГНЕС
fallback

След топлия и приятен съботен ден, от утре се очаква значително застудяване.

В неделя ще започне да нахлува студен въздух и температурите ще паднат с няколко градуса, като се очаква да завали сняг на някои места в страната, най-вече в планинските райони.

Минималните температури ще бъдат между минус 3 и минус 1 градус, а максималните от 3 до 5 градуса. Заради вятъра обаче на много места ще се усещат като по-ниски.

Заради очакваното влошаване на времето и по искане на гръцките власти, на граничните пунктове "Кулата-Промахон", "Илинден-Ексохи" и "Капитан Петко Войвода-Орменион" няма да бъдат пропускани автомобили с товароносимост над 1,5 т в неделя. Забраната влиза в сила от 6 часа сутринта.

Причината е влошаване на метеорологичната обстановка и очакваният обилен снеговалеж, съобщават от МВР.

От полицията очакват засилен трафик утре по магистралите и основните пътища в страната, след като голям брой българи все още са в отпуск след Коледните и Новогодишни празници.

Една от причините за това е и ваканцията на учениците, която приключва в неделя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Shark

преди 4 години

Глупости, стига сте всявали паника, лошо лошо, колко да е лошо. Да падне 5-6 см сняг и толкоз. Ами януари е, не е август, нали. Или вие го чакате снега на друга дата или през друг сезон?

27

Анонимен

преди 4 години

Къде ги видяха гърците тия снеговалежи по границата не знам я паднат няколко см сняг я не, направо да им се чудиш на акъла, какви ги измислят.

26

Анонимен

преди 4 години

При ГЕРБ видяхме дъното (буквално).Сигурен съм, че в Евразия дори хората живеят по-добре.

fallback