Снимка: БТА, архив
fallback

Курбан за по-малко катастрофи бе раздаден на шофьорите, преминаващи по пътя Смолян - Пловдив в района на разклона за Забърдо.

Инициативата се провежда за 15-а година по идея на кмета на Забърдо Валентин Черпоков. Народният представител от "Обединени патриоти" Александър Сиди, заместник областният управител на Смолян Владимир Гърбелов, кметовете на Чепеларе Боран Хаджиев и на Забърдо Валентин Черпоков, директорът на ОД на МВР- Смолян ст. комисар Николай Димов се включиха в раздаването на курбана.

Правенето на курбан няма да спре катастрофите, но в такива светли дни трябва да се уповаваме и във вярата си, да се надяваме, че и с помощта на Бог, и на държавата ще спрем това безумие по пътищата, което се случва ежедневно, заяви Александър Сиди.

Според него е ужасно за страна с такава демографска катастрофа да губим хора по пътищата като по време на война. Текат разговори за промяна в Закона за движение по пътищата с идеята да направим много по-сериозен контрол и върху водачите, и върху самите моторни превозни средства, информира Сиди. Той допълни, че трябва да подобрим пътната култура и усещането на водачите какво трябва да правят на пътя.

Черната статистика на катастрофите по пътищата в област Смолян показва общо 75 пътно-транспортни произшествия с четирима загинали и 106 ранени от началото на годината.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Анонимен

преди 4 години

"В 21 век да правиш курбан за по малко катастрофи е малоумие и неграмотност, същото и с молебен за дъжд."Бацик, с такова образование и такива схеми за крадене от управляващите - това му остава на населението: да стиска зъби и да вярва, че има някаква висша сила, дето него ще го пощади, пък ония горе ще ги накаже.Я има такава висша сила, я няма. Пък ония горе си живуркат царски. Комедия за едни, трагедия за други...

26

Анонимен

преди 4 години

В 21 век да правиш курбан за по малко катастрофи е малоумие и неграмотност, същото и с молебен за дъжд. Катастрофите се правят от хората , а не от курбани. Срам ме е от такива българи.

25

Waffen SS

преди 4 години

Следващата стъпка може да е изпълнение на ритуален танц на сатрите/бесите/.Може пък да хване дикиш.По нова година се случват чудеса.Я, колко хубаво е било през средновековието,ако има проблем, молебен,ако не подействува,пали се кладата и местната вещица се хвърля в нея и проблема е решен.Смятам,че курбана е останал от тези времена нищо,че е 21-ви век.Някои по бит и социум все още обитават 12-13-ти век,като там са останали и по хигиенни навици и възпитание

fallback