Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Нивото на язовир "Тича", който захранва с вода Шумен, Търговище и Велики Преслав, е спаднало до 55% от обема му. Към момента във водоема има 172 милиона кубични метра вода, а от Министерството на околната среда и водите са разпоредили да се намали изпусканата вода от него, съобщава Bulgaria ON AIR.
Oще по темата


Доброволци обаче са открили множество течове по стария водопровод. Те сигнализират, че тези загуби може да са опасни при намалялото ниво на язовира.

От ВиК "Шумен" посочиха, че за качествено отстраняване на авариите се налага да се източи целия водопровод, което ще остави Шумен без вода поне за 24 часа. Планираният ремонт е за първата половина на януари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

123

Анонимен

преди 4 години

Явно наща държава е подготвена и взима адекватни мерки, накрая ще има воден режим в цяла България.

122

Анонимен

преди 4 години

Проблемът на Шумен всъщност са водноелектрическите централи които се построиха след язовир Тича. За да се задвижат трябва масиран отток, но това сваля нивото на водата за пиене. Казваха им десетки пъти че река Тича няма водосбор за водна електроцентрала, но Долорес Арсенова и други инвеститори прокараха решенията. От тогава Шумен пие мътна вода от утайките, а този се прави на разсеян и говори за липсата на снегове в една година в която подгизнахме от дъждове през пролетта и лятото

121

Данков

преди 4 години

На български ли говори този човек, почти не му се разбира.Както писах в предишни постове, държавата е на самотек.Естествено някои хора се почувстваха обидени и ми нацвъкаха минусите.

fallback