Снимка: Pixabay
fallback

В Търговище е засечен мъж, държал културно-исторически ценности. Противозаконното притежание на артефакти от различни епохи е установено при специализирана полицейска операция, съобщиха от ОД на МВР в Търговище.

Oще по темата

При проверка вчера е установено, че 45-годишен мъж от града противозаконно държи в дома си 12 антични монети, три антични пръстена и други 14 артефакта от различни епохи. Всичките те представляват археологически обекти, нерегистрирани и неидентифицирани по надлежния ред. Сред находките има токи и други предмети, някои от които - частично повредени, допълниха от полицията, пише БТА.

Вещите са иззети с протокол за доброволно предаване. Ще бъде назначена комплексна археологическо-нумизматична оценъчна експертиза.

Образувано е досъдебно производство. Мъжът не е криминално проявен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 4 години

До 9 Двете форми са дублетни и се употребяват равностойно. Би трябвало да го знаеш, ако си завършил повече от 8 клас.

10

Истината

преди 4 години

По кой ред да ги регистрира???В закона няма такъв ред имало е регистрация преди сега няма такава олигарски мафиотски закон както повечето закони в България да служат на олигарсите и на богатите -няма такава държава!

9

Митев

преди 4 години

Май отново ни завръщат в2000година все повече се пише за иманяри кражбите на домове зачестиха за битови убийства няма да говоря а премиера ни говори,че всичко е наред......

fallback