Снимка: БТА
fallback

Община Перник е разрешила провеждането на граждански протест на 20 ноември, сряда от 9.00 ч. пред сградата на местното "В и К", съобщи общинският пресцентър.

Oще по темата
Проявата е организирана от недоволни граждани. Те са подготвили писмо до кмета Станислав Владимиров с настояване да бъде сезирана прокуратурата относно ситуацията с водната криза.

Инициаторите обявиха, че по време на протеста ще бъде поискана оставката на сегашното ръководство на ВиК дружеството. Гражданите също настояват да бъде потърсена отговорност на бившия кмет Вяра Церовска и на областния управител Ирена Соколова.

В сряда ще започне подписка в подкрепа на тези искания. С нея целим да заявим решителността си за търсене на отговорност от всички виновни за кризата с водата, заявяват организаторите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

ГЕОРГИ ДИНКОВ,СОФИЯ,

преди 4 години

Язовира "Студена" пресъхнал?Кой е виновен?Обеснява е,че няма дъжд Кой е виновен да няма дъжд?Когато населението е било религиозно,са правили молебен и религ.шествие за дъжд.Може би не ВиК,а премиерът Борисов спешно ще рареши въпросът.Попитайте го как и той ще покаже емпирично!

33

баба мара

преди 4 години

искахте герб купуваха ви гласовете хаиде сега не пискаите и си купуваите водаот магазина наред е русе и софия с мръсния въздух

32

Анонимен

преди 4 години

За кво протестирате... Природа... Скоро ще завали и готово. Певтетр водата вече. Не виждате ли, че климата се промени. Вече години наред дава сигнали за суша. Научете се да честите водните ресурси, защото ще става по зле. Самата ванга е казала водата ще изчезне и златото ще се появи. Ама злато не се пие.

fallback