Снимка: БТА
fallback

Воден режим в Перник трябва да има, защото кризата е факт, въпреки притесненията на кмета, смята регионалният министър Петя Аврамова.

"Много бързо трябва да се пусне заповедта за водния режим", отсече тя.

Oще по темата
Най-щадящият режим, който е възможен и за хората, и за язовира, е перничани да имат водоснабдяване от 16 до 23 часа, смята Аврамова.

"Мерките трябва да са комплекси и те не касаят само МРРБ като принципал на ВиК – Перник. За съжаление язовир "Студена", който снабдява града, е проектиран като едногодишен язовир, в него запасите са от снеготопене, а имахме суха година“, обясни Аврамова.

Институциите към момента търсят резерви водоизточници като има идея Перник да се снабдява от язовир "Долна Диканя".

"Вчера сме взели проби, за да видим дали той изобщо става за питейни нужди. Разбирам притеснението на кмета да пусне заповед за воден решим, но кризата е налице", призна Аврамова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Роналд Тръмп

преди 4 години

Безос, Гейтс и Мъск са решили да предоставят на концесия за перничзни, разсекретена технология за производство на вода от винкел и жеуезо от стари Голфове

30

Анонимен

преди 4 години

До ПЕРНИК тази ЛЪЖЕКъм разни новопросторени около Драгичево, Кладница и др. села в южните поли на Витоша може, но пренасочване на водата от яз.Студена към София няма как. Никой не е слагал тръби, по които това да стане.

29

Анонимен

преди 4 години

Капитализъм означава и режим на водата.

fallback