Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Общ преглед
Работа в пълен синхрон и в съкратени срокове по въпроса с язовир "Студена" е разпоредил днес премиерът Бойко Борисов.
Още по темата
Премиерът отбелязал по време на правителственото заседание, че по ситуацията в Перник, който е заплашен от воден режим, е важно да се работи в координация с местните власти.

Той е поискал министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова да разговаря с кмета на общината. Аврамова докладва на заседанието на Министерския съвет относно предприетото до момента от страна на ръководеното от нея ведомство.

Тя изтъкнала, че вече е сформирана работна група, която да направи анализ и да излезе с предложения за решения на въпроса.

"Тази работна група до 10 дни ще има доклад с констатациите и предложения за решения на въпроса, така че тя стартира работа от днес. В нея влизат експерти от ВиК дирекцията ни и от вътрешния одит на министерството", казва министърът, според стенограмата.

Премиерът Борисов разпоредил комисията да работи в по-съкратени срокове от първоначално заложените, за да може да има решение максимално бързо.

"Съкрати срока, защото ще влязат в режим на водата. Не е добре. И виж това предложение, което има, да се докара от резервен язовир вода. Важно е да работите в пълен синхрон и в координация с местните власти, за да се реши въпросът максимално бързо", коментира Борисов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар