Снимка: архив, Булфото
fallback

Клип в социалните мрежи показва как учителка от Варна крещи на дете и го удря леко по ръката. Действието се развива в Средно училище "Неофит Бозвели" в града, съобщава БНТ.

Родители веднага сигнализирали за случилото се в Регионалното управление по образованието. Проверката е направена.

Клипът е заснет от ученик по време на следобедните занимания на деца от трети клас. Директорът на училището Даниела Игнатова обяснява случая: "Ситуацията се случи на 3 октомври. Напрежението се е получило малко преди да започнат занятията за самоподготовка. Децата са се прибирали от двора, където са играели. Когато учителката се опитала да ги успокои, се е получило напрежение."

По думите на Игнатова, групата е сборна. Било е в началото на учебната година и учителката не е познавала добре децата. "Всички тези фактори са довели до това напрежение", уточнява още директорът и допълва, че в момента детето е добре, а ситуацията в групата е спокойна и няма отказали се да я посещават.

"Изчаквам до края на седмицата да получа констатациите на Регионално управление по образованието във Варна", казва още Игнатова преди да се произнесе дали ще има административни наказания за учителката, ударила детето.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 4 години

Самите родители бягат от отговорност. Ревне отрочето вместо да го дисциплинират бутат му смартфонче в ръцето или го слагат пред компютъра. Толкова не им се занимава със собствените дечица, че едвам чакат градината или училището да започне. На капак после ходят за щяло и нещяло да се карат на учителите и да чакат от тях всичко даже и търпението, което те самите нямат към собствените си деца.

17

House M.D.

преди 4 години

Когато аз преподавах, нямаше насилие в училищата!Ваша: Дряновицата

16

Не се излагайте

преди 4 години

Аауу колко страшно..Че го шляпнала леко по ръката !Ми дайте да убием учителката тогава. И от тези деца ще очаквате като пораснат да защитават родината, да влизат в бой (недай си боже) ако се наложи !Не. Това просто ще бъдат поредните ЛГБТ , вегани , зелени или еакулози.Боже пази България.

fallback