Снимка: Кадър, Нова тв
fallback

17-годишно момче от Сандански развива своя овощна градина. Историята на Иван Иванов се превърна в една от най-споделяните в социалните мрежи. Младежът разказва, че никога не се е притеснявал от своите връстници и с гордост говори за хобито си. Иван е твърдо решен да увеличава насажденията.

"От 7-8-годишен се занимавам със земеделие. Винаги ме е радвало и винаги като се занимавам с градини, това ме кара да се чувствам добре", разказва пред Нова тв Иван.

Той е ученик в 11-ти клас в Земеделската гимназия в Сандански. Щом свършат часовете не отива в кафета и заведения, защото силно го влече съвсем друго нещо. В близкото село Поленица Иван си има своя овощна градина, на която се е посветил изцяло.

"Много от приятелите ми са ми казвали: "Ти пенсионер ли си?", "Ти луд ли си да се занимаваш с градина на тия години?". Хорското мнение за мен не важи. Важно е какво иска моята душа. Човек ако се влияе от хората, няма да стигне далеч", посочва още Иван.

И така, без да обръща внимание на връстниците си, Иван не спира да полага грижи за дръвчетата си. Те са 90 на брой и за всяко младежът полага специални грижи. Опитът му вече не е никак малък и младежът добре знае какво да прави през земеделската година, за да бере хубави плодове наесен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 4 години

До 15по селата почти всички се занимаваме със земеделие от 6-7 годишни. Това не значи автоматично че от всяко дърво става с,вирка и това е повече от очевадно от нивото на което е земеделието ни. "дали семейството му не си изкарват хляба с това?" - ако се занимаваха с череши, той по-скоро щеше да им помага отколкото да развива нещата сам. Значи се занимават с друго. А като видях някои от дърветата в репортажа, май е наел стара градина с много липси в нея и е пресаждал липсите.

15

До14

преди 4 години

До14А ти помислили щом момчето е тръгнало да се занимава със земеделие от 6-7 годишен, дали семейството му не си изкарват хляба с това? Или той просто ей така си е купил земя , със спестени от закуски пари и си е насял дръвчета там. Според мен, то си има достатъчна добра основа да продължава да се развива в това, което му харесва

14

Анонимен

преди 4 години

До 13аз съм един от тези дето му "правят сметка", само че съм му колега така че остатъка от коментара ти не важи. То хубаво му е хоби, но ако иска да му стане професия, е тръгнал по грешен път. От както свят светува, хората не се хващат директно да правят нещо, а първо чиракуват. И има солидни причини за това. Много от грешките които ще направи могат да му бъдат спестени ако човек с опит го учи. А ако този при който чиракува е некадърен, пак е по-добре да се учиш на чужди разноски отколкото на

fallback