Снимка: ЧСИ
fallback

Частните съдебни изпълнители не се церемонят и в края на лятото извадиха на тезгяха за продан 20 хотела и 60 кръчми, в различни краища на страната, сочи справка на "Монитор" в регистъра на публичните продажби на Камарата на ЧСИ-тата.

Най-високо е оценен хотел в Банско, чиято начална цена на търг е близо 8,2 млн. лв. Хотелът все още е на груб строеж в местността Грамадето, като се състои от три постройки. Той е замислен като апартаментен комплекс с около 30 самостоятелни жилища. Въпреки че достъпът до имота минава през черен път, а самите сгради са недостроени, всеки желаещ да го купи ще трябва да плати минимум началната цена.

Oще по темата
Търгът ще се състои на 7 октомври, а всеки желаещ да участва в търга ще трябва да внесе по сметката на ЧСИ-то 820 000 лв. задатък. Парите се възстановяват, ако участникът не успее да спечели търга.

Втората най-скъпа оферта е за хотел в местността Горна Росица край Габрово и е пуснат за продажба заради дългове към банка. В описанието му е записано, че имотът е бивш почивен дом, а целият е с площ от малко над 5 декара.

За около 1,4 млн. лв. пък са пуснати за продажба три хотела в Рибарица, Кошарица и Пампорово. Както и предишните два, те са обявени за продан заради дългове на собствениците, които не са покрити в законовия срок.

Освен хотелите, частните съдебни изпълнители са извадили за продан и 60 заведения, за които цените варират от 7000 до 1 млн. лв. Продават се още 138 магазини и търговски площи.

В горния ценови диапазон се предлагат заведения, които са напълно обзаведени и са добре познати в съответните градове.

От годишния доклад на камарата става ясно, че през 2018 г. в платформата са публикувани 41 174 броя обяви за продажби на имущество.

"За сравнение обявите са били 51 699 за 2017 г.“, подчертава се в документа. През 2018 г. обявленията за продажба на недвижими имоти са били 37 024 броя спрямо 46 545 за 2017 г. Отделно в регистъра миналата година са били пуснати за продажба 1606 МПС, като техният брой е само с 91 по-малко от предишната година. Освен това са публикувани и 2544 броя обяви за пуснати на търг движими вещи. Те са с малко под 1000 по-малко в сравнение с 2017 г., когато са били 3457. Броят на публикуваните обявления не означава реално извършени продажби, нито пък че толкова имоти са предмет на изпълнение. В много случаи се провеждат по няколко продани на едни и същи имоти поради липса на наддавачи".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

ист

преди 4 години

до анонимен 1Тиква е от женски род. Тя сега подкрепя Манолова, и не и е до апартаменти.сега по темата-да купиш сега хотел в груб строеж, все едно някой да купи фабрика но 8.9.1944г.

14

Икономист

преди 4 години

До пецатаГосподин Пецата юрист ли си или си купувал имот от ЧСИ и си го изпитал това, за което говориш? Или приказки една жена в тролея ми каза... Май не е нито първото, нито второто. Има си процедура- за съжаление на длъжника на обжалване подлежи самата процедура в административната си част касаеща търга като такъв- да няма цена над 30% от обявената, дали са правилно изготвени наддавателните предложения, дали имота е правилно описан и тн при това обжалването е с крайно кратък срок- няколко дни

13

Shark

преди 4 години

ЧСИ не се церемонят, ама ще започнат с церемониите, защото едва ли има опашки от желаещи да купуват подобни имоти. Това си е чисто набутване.

fallback