Снимка: Facebook

Турист почина пред заведение в "Слънчев бряг” вероятно след употреба на наркотици, други почиващи лежат в безпомощно състояние на алея в курорта. Това показват снимки от социалните мрежи, като причината за случките са купони с много алкохол и дрога.

Още по темата
Според Пламен Копчев, председател на Съюза на собствениците на хотели в "Слънчев бряг” обаче това били изолирани случаи.

"Курортът е спокоен, сигурен. Няма зачестявания на противообществените прояви. Тези снимки са изолиран случай. Запознат съм дотолкова, доколкото беше публикувано в пресата", коментира той пред Нова тв.

Той е категоричен, че алкохолните турове в курорта вече са прекратени.

"Баркроловете бяха прекъснати, но при стотици хиляди туристи, някой могат да се напият, да се дрогират, но това се случва във всеки курорт", настоя Копчев.

Освен това имало засилено полицейско присъствие в Слънчев бряг.

До 15 септември ще останат командированите служители на реда от вътрешността на страната, а и всеки хотелиер си има допълнителна охрана от частни фирми, които се грижат за сигурността на всички почиващи.

"Всичко за охраната и сигурността е направено. С нужния такт охранителите респектират тези млади хора, които си позволяват да пречат на останалите почиващи", увери Копчев.

Той допълни, че от тази година плажът е осветен, както и крайбрежната алея, има и патрулиращи полицаи денонощно.

Въпреки че вече е септември, Слънчев бряг е в разгара на сезона си, а хотелите и баровете са пълни и ще работят до началото на октомври.

Копчев призна, че заетостта през август и септември е компенсирала лошия старт през юни и юли, така че очакванията са в крайна сметка за успешен сезон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase