Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Единият от нападателите, опитали да изнасилят 8-годишно момиченце в Сотиря, е блудствал с детето и преди един месец.

Тя не смеела да се оплаче, защото той заплашвал, че ще й пререже гръкляна. Това каза пред Нова тв майката на момичето Цвета Атанасова.

Именно тя успяла да предотврати изнасилването на дъщеря й в петък, след като случайно видяла как момче на 15 и мъж на 68 години я нападат в близост до дома й.

По-възрастният мъж бил съсед на семейството на жертвата, в което има общо пет деца. Преди няколко месеца се бил настанил в барака.

Другият посегнал на детето  - 15-годишният, е успял да избяга от местопрестъплението, но малко по-късно е заловен от полицията, съобщи  кметът на сливенското село Димчо Георгиев.

Още по темата
Нападението над детето, което разтърси Сотиря само две седмици след жестокото убийство на малката Кристин, е извършено в петък следобед.

"Когато получихме сигнала, по-малкият нападател беше избягал. Впоследствие полицията го хвана. Повече подробности ще дадат отговорните органи", каза Георгиев.

"Тоя малкият вече е с куп кражби и трябва да се обърне внимание, пробва се оттук, пробва се оттам, такива кокошкарски работи, но трябва да се обърне внимание“, настоя кметът.

Той бе категоричен, че са нужни законови промени, за да спрат подобни престъпления.

"Ако може, трябва да има постоянно присъствие на полицията на селото", каза още Георгиев.

"Село Сотиря има около 2700 души население. От тях 2300 са ромите, около 400 са българите и 24 са от турски произход“, добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase