Снимка: Булфото, архив

Евтино море очаква всички, които изберат българското море през септември. Офертите стават все по-изгодни, а намаленията вече се усещат преди да е изтекъл август.

В Слънчев бряг цените падат с 20-25%, от 15-и септември цените слизат с още 20 на сто, съобщава "Труд". В комплекса в момента може да се намери нощувка с ол инклузив и басейн за 36 лв.

В Несебър има нощувки по 84 лв., но със закуска, обяд, вечеря и еднократно безплатно посещение на аквапарк. Хотел в Ахелой предлага преспиване срещу 48 лв. и обявява, че е със "спа термална зона".

В Поморие може да се нощува и за 20 лева в семейните хотели.

Още по-евтино е на юг. В Китен, Приморско и Царево в късното лято може да се намери нощувка между 5 и 10 лева. В Китен има хотели срещу 39 лв. на нощ и включени закуска, обяд и вечеря.

В Созопол вече има нощувки по 70 лв., но цените на повечето частни квартири засега няма да паднат, защото предстои Аполония – празниците на изкуствата.

Съседна Гърция също готви есенни оферти за туристите. Много българи също избират почивка през септември и октомври, когато курорти са по-празни, а времто позволява още да се ходи на плаж.

"Хотелските стаи варират между 50 и 80 евро. Напомням, че през цялата 2019 г. се предлагат поне 20% отстъпка от предлаганите стаи", каза за "Труд" председателят на Националната федерация на хотелиерите на Гърция Григорий Тасиос.

Островите Крит, Санторини, Родос и Миконос са начело в предпочитанията, според статистика от пътническия трафик на гръцките летища през септември 2018 г., независимо, че по тези курорти цените не падат и през есенните месеци. 7-дневни почивки стартират от 900 лв. на човек нагоре, в зависимост от мястото и вида хотел или квартира.

На Йонийското крайбрежие за 7 нощувки със закуски и вечери, пакетите вървят около 610 лв. с организиран транспорт.

Българските туристи, които предпочитат полуостров Халкидики могат да намерят тридневни оферти на цена до 173 лв. с включена вечеря и собствен транспорт. За 7 нощи на Ситония със закуски и вечери цената е 375 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase