Снимка: архив, Булфото
fallback

В Центъра за спешна медицинска помощ в Сливен започна вътрешна проверка. Тя ще покаже дали екипът на линейката е действал адекватно при транспортирането на малката Криси до болницата.

Oще по темата

Роднини на момиченцето обвиниха лекар от „Спешна помощ” в немарливост.

В момента се събират обяснения на екипа, извършил спешното повикване, обясни пред bTV д-р Мариета Божидарова, завеждащ ЦСМП – Сливен. При установени нарушения ще бъдат взети мерки според Кодекса на труда.

След обвинения, че не е присъствала медицинска сестра в линейката при транспортирането на малката Криси, лекарят подчерта, че по стандарт екипа трябва да е при пациента и за момента отказа коментар, тъй като предстои изслушване.

По думите на д-р Божидарова бабата на детето е била „вкопчена” в детето и е отказала тя да бъде приета в болница, преди да дойдат родителите ѝ.

Също така обясни, че от момента на приемане на повикване за дете в тежко състояние, до приемането му в спешното отделение са изминали 26 мин.

Очаква се да има резултати от изслушванията в рамките на утрешния ден.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Сливен

преди 4 години

Не говорете, като не знаете. Редовна практика е на спешна помощ от Сливен да се отнасят жестоко с нуждаещите. Заради тях загинаха много хора. Лекарите от Спешна помощ в Сливен са истински чудовища. И за тях трябва да има сурово наказание ! Който не е изгубил близък там, не знае... и да не смее да говори. Мълчете пред нещастието на хората и особено на едно малко дете! Не смейте да си отваряте устите! Че и а вас да ви сполети...

10

Анонимен

преди 4 години

Специфичен случай и на извършителя са му наложени съвкупност от присъди в последователност от действията му и начина на извършване спрямо жертвата,но като не е арестуван на место,а и никой не е казал,разказал,че доказал за специфични детайли как се е стигнало до туй като не е проследено как доказателство движение по направление,време,състояние,участие на други лица по места до това место как ОПГ по мотиви заради жестокоста на изпълнението са извикани следствието и бърза помощ,а това е процедура.

9

Владо

преди 4 години

Уважавана медия, а пък какво заглавие. "Проверяват болница". ЦСМП е в МБАЛ, но не е нейна структура. Не е и болница. Народът изглупя от неточни послания.

fallback