Снимка: архив Булфото
fallback

Десетки пътници се оказват без вода и храна, след като заради блъснат на релсите човек влакът, в който са пътували, е блокиран. Алтернативен транспорт обаче не им е осигурен.

"Един овчар е прекарал овцете по средата на линията, овцете са минали и когато решил да преминава, не е успял", разказа един от пътуващите пред "Нова тв".

Часове наред пътниците чакат, някои тръгват пеш, други звънят за помощ на близките си.

Детската учителка Антония тръгва от Варна, за да прибере родителите и малкия си син.

"Отидох на гарата да попитам каква е причината. Жената ми каза, че поради технически причини влакът е спрял и няма да има транспорт, каза, че нищо не знае и сви рамене. Остана ми да чакам", разказа тя.

Докато разследването на трагедията продължава, влакът не може да тръгне. А друг така и не идва. Оказва се, че това е пореден инцидент на релсите за броени дни.

От БДЖ обясниха, че се извиняват на потърпевшите пътници за неудобството. Те посочват, че "от страна на БДЖ е създадена организация за осигуряване на превоз за пътниците до Разград и Шумен, които е трябвало да осъществят връзки с други влакове, но поради продължителния престой не са реализирани.”

Когато пристига заедно с приятел на гара Юнак, Антония открива своите юнаци.

Вместо да чакат неволята, ходили пеша около километър, с багаж и дете на ръце. Имало и други като тях. Без вода, с бебета, с куфари и детски колички.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Б.Б.

преди 4 години

Като се блъсне човек на жп линията по закон се чакат следователи от полицията, колкото и кристален да е случаят. Щом е бил труднопроходим районът на инцидента какви удобства се търсят. Няма вода и плюскане и няма как да има. Не сервитьор си е изкълчил крак, а ВЛАК е сгазил някой. А 1 км е твърде малко разстояние, за да се търси евтина сензацийка

14

Анонимен

преди 4 години

След като пътувах с всички възможни транспорти в Англия разбрах ,че всъщност нашия транспорт и обслужване съвсем не са лоши , а метрото ни ..е на светлинни години напред. А ако добавиме и съотношениено цена /качество + факта че ние свободно си оплюваме тука ,а там просто не смеят ..Еееех, Живот!ОК, не ме е еня за там изобщо . Тук обаче просто трябва да се инвестира умно в подновяване и да се ползват ЕС фондовете.

13

да ти писне

преди 4 години

До СтаматНа автобусите слагат допълнителни седалки от лакомия. Пътниците са с десетина повече от отколкото е в одобрения тип за съответното ППС. Кошмарно - пътуваш във фетална поза но 6-7 часа, ако няма ПТП някъде. Шофьорите - уморени и кисели.БДЖ-то - друга бира, смрад и ужас, ежедневни инциденти.БДЖ-то умишлено са го за е бали, защото е много силно лобито на автобусните превозвачи.Мрънкат за опазване на природата, за задръствания по пътищата, а зорлем те карат да се качиш на личната кола.

fallback