Снимка: Pixabay

Продължава издирването на тялото на 14-годишното момиче, което вчера изчезна в бурното море във Варна. Детето е влязло във водата с приятели, които постепенно с помощта на спасители започнали да излизат.

Още по темата

След влизане във водата момичето е подало сигнал, че му е необходима помощ, но в същото време спасителите са помагали на друго дете от компанията, като допълват, че са направили всичко по  силите си, за да спасят децата.

"Спасителите направиха това, което беше по силите им. Морето е много бурно. Вчера по целия плаж имаше проблеми. Никой не се съобразява с флаговата сигнализация. Хората влизат при червен флаг в морето и след това друг им е виновен. Това, което могат да направят спасителите, е да извикат хората да излязат. Къде са били тези родители през цялото време? Родителите се появиха около час и половина след инцидента. Тук има много хора постоянно. Тези деца са били без придружител", заяви Герон Люсовски, отговорен за спасяването на Централния плаж във Варна, пред Нова тв.

Свидетели смятат, че  е имало закъснение в реакциите на спасителите. Синоптици предупреждават, че в морето ще има "мъртви течения" поне още няколко дни и флагът ще е червен.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase