Архив: Булфото
fallback

След продължило денонощие и половина издирване спасители откриха и втория изчезнал в Пирин турист. Той е в добро здравословно състояние, съобщиха от ПСС за "Фокус".

Човекът е намерен около 10.00 часа в района на Сухото езеро.

Спасителите намериха единия от туристите вчера, а издирването на втория беше прекратено.

Oще по темата
Преди ден при откриването на първия загубил се той се държал арогантно със спасителите, обяснил им, че няма нужда от тяхната помощ и продължил сам, като преди това получил съвет накъде да тръгне, за да стигне до близка хижа.

Предполага се, че поведението му е провокирано от разходите, които трябва да плати за спасителната операция.

Операцията по издирването на втория мъж беше подновено тази сутрин.

Във вторник сутринта двамата мъже тръгнали на преход от местността Попина лъка. В района на местността Башлийца изгубили пътя. Към 22:00 часа подали сигнал. Спасителите веднага тръгнали към тях. Вместо да чакат на място, двамата продължили да се движат високо в планината, така връзката с тях се загубила, а спасителната операция се усложнила много.

В следобедните часове вчера спасителите достигнаха до единия от изгубилите се мъже. Оказа се, че високо в планината туристите са се разделили.

Според хората маршрутите в района не са много тежки, но на много места маркировката не е в добро състояние.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Дърт планинар

преди 4 години

До Тотални де. били саМухли, дойдохме си на думата! "Моите данъци"! А моите? Сигурен съм, че плащам на държавата повече от теб, а понеже съм стар, много стар, суперстар, съм платил толкова, че ти пожелавам благо да платиш и ти! И аз не съм съгласен с много неща, например с "моите данъци" разни неграмотни некадърници да си купуват суперскъпи коли, да обикалят света и да говорят от мое име, за което не съм ги упълномощил!Добре познавам Пирин и пред очите ми е всичко това, за което пише.

19

Анонимен

преди 4 години

Много добре сте написали "загубен", а не изгубен.На тези години, да се разделят поединично и то в планината?Само загубени могат да го направят!

18

Анонимен

преди 4 години

Дали не са ***?

fallback