Снимка: Pixabay
fallback

Пътят Сливен - Ямбол в района на село Крушаре вече шести ден е блокиран заради протест. Това съобщи БТА говорителят на ОД на МВР-Сливен Първолета Мандинска.

Oще по темата
Протестът под наслов "Курбан по време на чума" е срещу принудителното унищожаване на прасетата в стопанствата "заден двор".

Областният управител на Сливен Чавдар Божурски призова вчера протестиращите да освободят движението. Той заяви, че ще им бъде даден срок да прекратят блокадата на пътя Сливен - Ямбол, в противен случай ще бъдат предприети всички мерки, предвидени в закона. По думите на Божурски, за осигуряване на безопасността в района е насочен огромен ресурс, който е необходим другаде.

Пътят бе затворен в петък в 17.30 часа, като оттогава движението е преустановено.

Предупредителни табели и патрулиращи полицаи отбиват преминаващите автомобили по обходни маршрути.

По данни на областната епизоотична комисия към момента в областта в санитарната 20-километрова зона са умъртвени 90 на сто от прасетата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Тихомир Томов

преди 4 години

До Пфу! От година хората се опитват да си регистрират прасетата , но им отказват . Няма такса . Пореден пропуск на властта , а правилата не се спазват от властите : избиването на здрави животни по места , където няма огнище на заболяване не фигурира в никакъв закон или наредба ! Писмото на Обласния управител на Слемив е " указване " ...или просто ала бала и който го е страх си коли прасето ...............

18

Sandra

преди 4 години

Не знам дали чума по свинете, че има някаква е ясно, дали в такива пропорции, нямам идея. Но покрай цялата медийна шумотевица, интервюта, обвинения, протести и всичко което се излзива от екрана и медиите, спрях на ям свинско преди 2 седмици. А цялата тази паника ме изнервя и плаши още повече, май няма да проям свиско отново, поне не скоро.

17

Димитрова

преди 4 години

Божурски ,не заплашвай хората ,защото именно вие нарушавате законите на Република България!!! Ти,кандидат гл.прокурор , Вътрешния министър,Министър Председателя...Ами прочетете и то не веднъж Конституцията!!!Какво искате?Гражданска война ли. ..на хората йм е причерняло,колко народ разплакахте,почернихте,особено последните месеци???

fallback