Снимка: Pixabay
fallback

Съмнения за африканска чума по свинете се появи и във Видин. Получен е сигнал за болно прасе в частен имот в ромския квартал "Нов път", съобщи Bulgaria ON AIR.

Областната дирекция на БАБХ е взела проби, а резултатите ще станат ясни утре. Днес в свинекомплекса в Голямо Враново в Русенско експерти направиха демонстрация на загробване на болните прасета при спазване на всички изисквания.

Oще по темата

Четири са вече областите с обявено бедствено положение. През целия месец август, то е в сила за Русе, Разград и Плевен.

Бедствено положение беше обявено късно снощи и в област Добрич. До пети август всички стопани, отглеждащи прасета в така наречения "заден двор" ще имат гратисен период, в който могат да умъртвят животните и да приберат месото за лична консумация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

муспи

преди 4 години

До Анонимен - Точно така, ***$т? мразят котките. След избиването на бялата раса, ще се заемат и с котките, а също и с онова Амазонско племе дето отрича холокоста.

34

муспи

преди 4 години

Няма никаква Африканска чу$а, а и няма въобще чу$а - има еврейско присъствие! А защо еврейско, а не хазарско? Хазарите се ласкаят да ги наричат евреи, иначе биха изтрили това стихотворение.

33

До 32

преди 4 години

А стига с тоя комунизъм вече! Той се сгромоляса и поради невежество и безотговорност, каквито виждаме и сега в нашата изстрадала територия. А "мъдреците" от Брюксел ще изплащат обезщетенията, заради прословутата ганьовистанска безотговорност и хитринки. Но нашенецът отговорност никога няма да понесе, така са научени и сега властващите, по стар комунистически образец. А "Родопа" ви я съсипа и окраде един виден комунист - свинарят Георги Гергов!

fallback