Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Очаква се прокуратурата да обяви собственикa на "ТАД Груп" Иван Тодоров за международно издирване. За него ще бъде издадена както Европейска заповед за арест, така и червена бюлетина на Интерпол, предаде Bulgaria ON AIR.

Oще по темата
"ТАД Груп" е фирмата, заподозряна за хакерската атака срещу НАП. Тодоров вероятно също ще бъде привлечен като обвиняем. Той е напуснал България в посока Турция преди няколко дни, а от летището край Истанбул е отлетял за Канада.

Търговският директор на "ТАД Груп" Георги Янков вчера беше освободен от ареста с парична гаранция от 20 000 лева и с обвинение в тероризъм.

Янков беше задържан след обиск в офиса на компанията.

Антимафиотите от ГДБОП иззеха цялата компютърна техника на фирмата, сървърите и рутерите. Продължава преглеждането на иззетата техника.

Очаква се Специализираната прокуратура да оповести официално подробности около обрата по разследването за хакерската атака срещу Националната агенция за приходите.

Снощи стана ясно, че то е вече за тероризъм, свързан с киберпрестъпление.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

83

Анонимен

преди 4 години

Съсипаха я тая държава

82

Анонимен

преди 4 години

Опитите за включване на първия компютър продължават.

81

ШибиРиби

преди 4 години

Да ги вкарват в зандана, обаче заедно с тях да вкарат и шефовете на НАП защото е престъпление срещу народа да не осигурят защита на данните

fallback