Снимка: bgonair.bg
fallback

Скандалът на Белоградчишките скали се разраства. Без проект и без разрешително е изградено новото осветление на природната забележителност. За това признаха пред Bulgaria ON AIR от община Белоградчик.

Кметът допълни, че скалите са пробити на единайсет места, за да бъде поставено ново осветление.
Oще по темата

Инициативата на Ангел Боянов за осветление на Белоградчишките скали взриви обществото. До момента той не си представял, че идеята му ще придизвика обществен и институционален сблъсък.

Сигналът до медиите дошъл от група общински съветници, които повече от месец се опитвали да разберат какво точно ще се монтира в туристическия обект.

И инициаторите, и кметът на града твърдят, че пробиванията, които са направени, са само за 11 осветителни тела, останалите били сложени на стари стойки, които са монтирани преди повече от 8 години.

Градоначалникът признава пропуска, че не е съгласувано с двете ресорни министерства – на културата и екологията. Според него обаче не тези дупки щели да разрушат скалите.

Сформираната междуведомствена комисия трябва да реши дали да остави осветлението и дали проявената самоинициатива ще бъде санкционирана.

Инвестицията на Ангел и съмишлениците му е за близо 11 хиляди лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

а

преди 4 години

Кмета наистина е дърт комунист,но по опасно е това "демократче"Емил Цанков-автора на разкритието.Докато той беше кмет общината фалира и имаше милиони задължения.Очевидно, той самия е свършил парити и пак му се е докметствало.Да пази господ!!!!!Аман от п.......си!!!!

19

До19

преди 4 години

Не питай пич, първо трябва да дадеш молба до кмета , предварителен проек/ в твоя случай видео/ планово задание, после съгласувал, ВиК, Енерго, Пожарна, КАТ, РИОС, ХЕИ, Земеделска служба, ПОливни системи, а щом става дума за кекс, Светия синод, Хелзински комитет, организацията на ЛГБТ , Партията на жените, ЖЕНИ ГЕРБ, Жени БСП....не искам да те плаша успех....

18

Анонимен

преди 4 години

Айде сега глупости....нямало проект, ами за да има проект, трябва да има промяна на предназначение, съгласуване със който ти дойде наум , само не и с този с който разбира.... Веждичката и някой местен герберски велможа са ги прескочили с хонорар за консултации и....воала...нарушение , да живей България и туризъмът/културния/ в България

fallback