Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

ТЕЦ "Брикел" беше глобена от Регионалната инспекция по околната среда и водите, след като вчера пясъчна буря връхлетя град Гълъбово. Заради замърсяването на въздуха е била сериозно намалена видимостта в града.

Бурята е продължила около 10 минути. Като причина за запрашаването хората посочили местния ТЕЦ "Брикел" и така нареченото "черно езеро", където се складира пепелта от изгорелите въглища.

Към момента опасност за хората няма, но екоинспекцията санкционира централата за това, че не е уведомила властите за случилото се. Издадени са и предписания заради вероятността замърсяването да се повтори, информира Bulgaria ON AIR.

Екоиинспекцията ще започне и административно-наказателна процедура.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Наблюдател

преди 4 години

Хубави снимки са станали!

7

Анонимен

преди 4 години

я стигаме до истината! за подобни замърсявания НИКОЙ не дава информация към съответните органи. трябва да нашуми в медиите за да се потърси отговорност от съответните хора!Затова и контролните органи рядко регистрират замърсяване, защото им се обаждат трети лица и докато реагират е "след дъжд качулка"

6

Пламката

преди 4 години

Нема да затвори и глобата няма да плати и заплатите ще дава когато си реши . Отговора знаем ....че ние си живеем на балканите значи въздуха е планински чист няма никаква воня ежедневно. .датчиците са в норма. .сероочистката перфектна политическия чадър е разпънат плаща редовно на когото трябва от горе.Някакъв си прах глупости всичко е наред

fallback