Снимка: Pixabay
fallback

Днес денят ще започне със слънце, а около и след обяд ще бъде горещо. Жълт код за опасно високи температури е обявен за 21 области в страната.

Максималните температури ще бъдат между между 32° и 37°, в София около 33°, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Атмосферното налягане ще се понижава и ще бъде по-ниско от средното за месеца.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Максималните температури там ще бъдат между 29° и 32°. Температурата на морската вода е 25 - 27°.

Над планините ще бъде слънчево, след обяд с купеста облачност. Вятърът ще се ориентира от запад-югозапад, ще е слаб, по високите и открити части – умерен. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 26°, на 2000 метра – около 19°.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Застудист

преди 4 години

Аман от тия затоплисти, вдигащи таксите на горива и такси за самолетните компании които всигнаха цените на билетите. Къде отиват тия такси???Крайно време да дадявате жълтите жилетки. Ей го на Макрон, как клекна.Къде е туй затопляне. А Грета е в паника, че държавичката и тъне в студ по средата на лятото:)

6

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 4Живея в един от най-топлите райони на България-Горнотракийската низина.Юли месец винаги е било адска жега.Сега е 30 градуса,а през другата седмица температурите рязко тръгват надолу.Има глобално затопляне,ама на куков ден.По това време преди години не можеше да се диша от жега.

5

Гошо...Тъпото

преди 4 години

С кемпера съм край хижа Студенец до Пампорово.Температурата е 19 градуса.Хладина и простор.Който не вярва,да заповяда.

fallback