Снимка: Булфото, архив

До края на летния сезон не се предвиждат ремонти по магистрала "Тракия", каза председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" Георги Терзийски пред БНР.

"Тази седмица завършиха ремонтите на виадуктите по магистралата и до края на лятото няма да се предприемат ремонти по пътя до Бургас, за да не се затруднява трафикът в активния отпускарски сезон", заяви Терзийски.

"Пътните ремонти по съоръжения на АМ "Хемус" се извършват от няколко години. Считам, че организацията на движението през тази година е на добро ниво и образуването на задръствания за участъка в ремонт са сравнително по-редки в сравнение с минали години, независимо че отворените за ремонт обекти са много повече", коментира Терзийски.

Той отбеляза, че пролетта и лятото са времето за ремонти. Полагането на асфалтови настилки се извършва при сухо време и положителни температури, затова организираме така ремонтите, че да се извършват в подходящо време и да не затрудняват много трафика на гражданите, посочи още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase