Снимка: Pixabay
fallback

Младеж и девойка на по 19 г. загинаха, други трима техни връстници са тежко ранени в две жестоки катастрофи край Хасково в петък и събота. И в двата случая се наложило спасителните екипи да режат колите, за да вадят труповете и телата на пострадалите, пише "24 часа".

Едната касапница на шосето откъм Кърджали била предизвикана от избягало стадо биволи. Животните излезли на пътя и в тях с висока скорост се забил опел, шофиран от 19-годишен. Вътре били още 2 момчета и момиче от хасковското село Мандра. Отивали на дискотека в града.

Измерен е 200 м спирачен път на колата, но шофьорът не успял да избегне добичетата. Той е на командно дишане в болница. Другите двама младежи са с повърхностни наранявания, а момичето - в шок.

Стадото се пазело от електронен пастир. Собственикът обяснил на полицаите, че не знае как биволите са се озовали на пътя. Установил липсата им към 3 ч. и тръгнал да търси 15-те животни. Фермата му се намира на 3 км от мястото на удара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

Прочетете малко

преди 4 години

При скорост от 115 км/ч, спирачният път е 128 м при калпави накладки, каквито са били на този Опел. Едни 15 км/ч отгоре увеличават значително спирачният път. Очевидно младежът си е карал със 130 км/ч и затова не е могъл да спре 200 м. Пробвайте да набичите 150 км/ч със 30-годишен таралясник и после ще ви питам колко метра ще спирате.

44

Ти да видиш

преди 4 години

До Хм!При скорост от 115 км/ч спирачният път е 128 м при използването на евтини накладки. Едни 15 км/ч върху тази скорост увеличават спирачният път значително, тъй че, ако е карал с 130 км/ч не е чудно че не е могъл да спре за 200 м.

43

Анонимен

преди 4 години

Журналиста написал това ни взема за д...или. 200 метра спирачен път. Шофьора е карал със 350-400 километра в час, или трябва да е напълно неадекватен, или луд макар и млад, или автомобила е бил тотално неизправен. Накрая биволите виновни. Тоя господ да си го прибира и толкова. Биволите били виновни. Айде де! Можеха да бъдат хора. Къде е КАТ да каже истината. Кат да каже кой му даде книжката на този "шофьор". Я да каже този журналист какво включва понятието "вина". Бивол не може да е виновен.

fallback