Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

От пет години 71-годишната Магда Делчева е прикована на легло. Бившата медицинска сестра страда от некроза на тазобедрените стави. А болестта и липсата на средства, с които преживява, я обричат на мизерия.

Заради тежкото й състояние Магда не може да се грижи сама за себе си. Прави го нейния син, който е на 28 години и е безработен. Така двамата живеят едва със 150 лева на месец. Преди време теглили заем заради операция, но сега трябва да го плащат с част от пенсията й.

"Ако нямаш пари, няма как да оцелееш... Не съм за старчески дом, защото не се движа. Синът ми е асистент без документи, стотинка не сме получили. Надежда имам само в Бог, крепя се на него", споделя жената пред Bulgaria ON AIR.

От Регионалната дирекция за социално подпомагане в Кърджали твърдят, че жената е посещавана през годините, предлагана ѝ е помощ, но е отказвала такава.

Преди дни отново ѝ е направено предложение - да бъде настанена в център за хора с физически увреждания. Тези дни социален работник ще я посети, за да се опита да я убеди да вземе това решение.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Анонимен

преди 4 години

Нали за политиците е по-важно те самите да имат голели заплати и милиони партийни субсидии. Народа кучета го яли.

23

Анонимен

преди 4 години

Хайде моля... прав здрав мъж, да отиде в един магазин да работи, ще си докара 1000лв, а не да чака пари от майка си. Като гледам добре е облечен, ама явно боя го мързи, щом къщата му прилича на сметище.

22

Анонимен

преди 4 години

Защо ,няма съседи който да помогнат?Аз, бих го направила!

fallback