Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Служители на фонд "Земеделие" и Министерството на земеделието и храните с нови проверки на къщи за гости. На прицел са къщи в Чирпан и Велинград, които кандидатстват за дофинансиране по европейска програма.
Oще по темата


Проверките на място целят да се установи дали обектите, които кандидатстват за финансиране работят по предназначение и дали съответстват на исканата от кандидата инвестиция, припомня Bulgaria ON AIR.

Обект на проверка бе къща за гости във Велинград, която е изградена със собствени средства и не е финансирана с европейски програми. В конкретния случай фирма кандидатства за обзавеждане на спални, гардероб, мека мебел и кухня на обща стойност малко над 41 хил. лева с искано финансиране 31 230 лв.

"Ако проектът бъде одобрен и бъде извършена инвестицията, той трябва да бъде контролиран дали работи по предназначение", обясни контролиращият орган.

Експертите са проверили и проекти очакващи финансиране по местната инициативна група в Чирпан.При завършване на обектите предстои и разглеждане на подадените за финансиране проекти. Проверките продължават.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 4 години

проверката в Чирпан и Велинград е заради силните структури на БСП, и изобщо от 5-600 подобни грабежа за гостни къщи, колко от тях провериха, колко останаха,

7

Анонимен

преди 4 години

Служители на фонд "Земеделие"...който раздаде европари на свой хора да си построят къщи/като Атидже Алиева Вели, несменяема зам.-шефка на ДФЗ която уреди родата на Карадайь,с 4 къщи,за благодарност лидера на ДПС я прати евродепутат/...тръгнали проерки да правят.Какъв цинизъм само.

6

съвет

преди 4 години

Питайте злобното Ленче. Тя е навътре в тази далавера.

fallback