Снимка: Reuters, архив
fallback

77-годишна жена беше нападната от питбул и се озова в болница. Инцидентът стана в монтанското село Дългоделци.

Ангелина Асенова излязла от дома си и тръгнала към приятелка. Видяла кучето на улицата и се опитала да се скрие, но то било по-бързо от нея и я повалило.

"Имах един чадър в ръката, посегнах към него и то избяга. След малко се върна и започна да ми души главата", разказва Ангелина пред "Нова тв".

На помощ на Ангелина се притекъл мъж от близката къща.

Незаслужено жестока смърт! Пет кучета разкъсаха млад мъж

"Аз бях тук в двора и чух викове - "Данчо, Данчо" и се сетих, че жена ми каза, че предния ден кучето е било на свобода по улицата и взех мотиката и тръгнах да спася жената. Когато отидох там, тя беше паднала на асфалта пред нас, а кучето стоеше на около 15-20 метра от нея”, разказва Йордан Георгиев.

Тогава кучето се отдалечило, но Ангелина вече била паднала на земята, повалена от питбула. При падането жената счупила шийката на тазобедрената става.

Докато чакат линейка, която да дойде да помогне, питбулът се върнал.

Има ли умряло мое куче, питал собственикът на животните убийци

Друг съсед се притекъл на помощ и го прогонил. Няколко часа след инцидента, кучето било хванато и закарано в друго село, твърди жената, която се грижила за него. Тя казва, че то е бягало много пъти, но проблеми до сега не е имало. Хората в селото разказват, че само късметът до сега ги е спасил от други инциденти с въпросния питбул.

"Предния ден, ако не бяха едни хора, кучето щеше да ме нападне и мен, защото аз го видях. То беше тръгнало към мен, а те ми бяха казали, че това куче се пуска и напада хора”, споделя Адриана Асенова. Спасила се като влязла при съседи, но вече не излиза без пръчка.

За Ангелина остава тежката травма и още дълги дни в болницата и време за възстановяване.

"Към 2000 ще ми излезе лечението и пропуснати ползи, защото работя като счетоводител на фирми”, допълни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 4 години

Съжалявам за повторението,не съм догледала.

14

Анонимен

преди 4 години

Жената е починала,вероятно от откъснат тромб.Тази сутрин до 8поликлиника София млад мъж си разхождаше питбула без намордник и си говореше невъзмутимо по тел.,а хората слизаха на уличното платно за да не минат в близост.Кучето се изходи на тротоара,опишка едно дърво и господина продължи .Защо сме длъжни да влизаме в опикани и смърдящи на кучешка урина входове?.Защо ние ,които нямаме кучета да сме длъжни да газим в кучешко ако и да се чудим къде да стъпим?Защо трябва да влизаме в опикани входове?

13

Анонимен

преди 4 години

видяла го е на улицата, размахала чадър да го изгони - да я пита човек, защо! ако си е минала покрай кучето без да размахва чадъра, нямало е да бъде нападната!

fallback