Снимка: bTV
fallback

Районният съд в Своге остави в ареста Йордан Карагьозов, чиито кучета убиха човек миналата седмица в гориста местност в село Владо Тричков, предаде Bulgaria ON AIR.

Oще по темата

Петте кучета от породата Кане Корсо се измъкнали от двора и нападнали 39-годишен мъж от селото.

Установено е, че той е бил нахапан до смърт и е починал от раните си.

Прокуратурата му повдигна обвинения за това, че не е полагал грижи за кучетата си и ги е отглеждал без надзор в необезопасен двор.

Мотивите на обвинението са, че Карагьозов може да се укрие, защото работата му е свързана с пътуване.

Освен това от прокуратурата посочват, че срещу собственика на кучетата е имало преписка за начина, по който той се е грижил за тях, но обвиняемият не е предприел необходимите действия.

Кметът на селото Иван Николов даде показания пред съда, че от 2016 г. многократно е предупреждавал Карагьозов да се грижи по-добре за животните.

Защитата на Йордан Карагьозов пък отбеляза, че няма категорични доказателства, че именно петте кучета са причинили смъртта на нападнатия човек. Самият Карагьозов каза, че съжалява за случилото се.

В съдебната зала собственикът на кучетата каза, че съжалява.

Решението на Районния съд в Своге подлежи на обжалване.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Анонимен

преди 4 години

До АнонименАбсолютно съм съгласен! На скоро и аз бях нападнат от две кучета, които живеят в квартала. Нападан съм от тях вече 3 пъти. Виждал съм как нападат и други хора. Подавал съм вече три сигнала. Отоговарят ми само че нямало кучета на мястото което съм посочил, а аз ги виждам всеки ден. Изобщо не проверяват нищо тия от Екоравновесие. Не заслужават и лев от заплатата си. Чакат да стане най страшното. За мен те са съучастници във всеки един фатален случай!

32

Магнум 357

преди 4 години

.......наистина сме държава и народ!!!

31

Магнум 357

преди 4 години

Човекът не е имал почти никакъв шанс за законова неизбежна самозащита при нападението на тези 5 "добичета" освирепяли от глад! Съмнително е дори ако е имал оръжие ,че ще се спаси,защото според мен сигурно отблъскване на тези 5 животни би било с пълно автоматично оръжие с поне 20 патрона в пълнител. Човекът е изяден жив и умира в адска болка и ужас заради собственника на кучетата. Колкото и да е платежоспособен "Стопанинът" съдът трябва да разбере ,че тук парата не играе,ако наистина сме България

fallback