Снимка: Pixabay
fallback

Балчик, може би, е единственият морски град, в който няма нито една дискотека на открито, и туристите не се оплакват от шума, похвали се кметът на общината Николай Ангелов. По думите му най-голямото предимство на почивката в Балчишкия залив е спокойствието, затова дестинацията се цени най-вече от семейства с деца, пише БТА.

Oще по темата

Половината вода за къпане в България е с отлично качество

След рекордните последни три години по брой туристи община Балчик, на чиято територия са черноморският комплекс "Албена", село Кранево и голф комплекси, отново очаква добър сезон, каза Николай Ангелов.

Кметът коментира, че през първото четиримесечие на 2019-а туристите са отбелязали ръст от 18 на сто на годишна база.

Лятната фестивална програма също ще привлече много хора, които съчетават отдиха с интереса към изкуствата, смята Николай Ангелов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 5 години

Ами да затворят и ресторантите ще стане още по-тихо!!!

12

Анонимен

преди 5 години

Ако я няма ботаническата градина, кой ще ходи там? Хората идват в Балчик заради нея.Много румънци идват само заради нея. Иначе активният сезон се сви до месец, месец и половина. Пълна скръб сме под комунистическо управление. Но щом си го избират за пореден път, значи им харесва. Да си го търпят. Михайлов можеше да е всякакъв, но при него нямаше такава брутална корупция и безхаберие.

11

Ранърса

преди 5 години

Бил съм в този район, веднъж като турист, и веднъж като служител на хотел. Няма абсолютно никакви атракции за туристите. Плажа, водата и слънцето не са достатъчни за туризъм, нито пък бетонните купчини и разните кръчемета. Трябва да има разнообразие от дейности и места в района, които туристите да посещават. Друг е въпроса, че никой това не го интересува, и че нямам абсолютно никаква полезна информация за туристите, която да ги насочи към малкото забележителности в района.

fallback