Снимка: архив, Булфото
fallback

21-годишната сервитьорка Мария, която издъхна по време на работа в бургаско заведение, е имала болно сърце и няколко прекарани микроинфаркта. Това установили съдебни медици след аутопсията.

Oще по темата

Младата жена е страдала от т.нар. хипертонично сърце, вследствие на нелекувана есенциална хипертония, обясниха медици. Не е ясно дали тя е неглижирала лечението си, или изобщо не е имала предписани лекарства за високо кръвно.

Сърцето й било толкова уголемено, че било с размерите на два мъжки юмрука. Във фаталния ден то просто спряло, а жената издъхнала за минута, съобщи 24 часа.

Инцидентът е станал вечерта на 5 юни. Починалото момиче е от Шумен.

Когато се строполило между масите, клиенти веднага скочили да помогат, бързо дошла и линейката. Въпреки опитите на спешния екип жената издъхнала.

Случаят още веднъж показва колко е важна профилактиката и сериозното отношение към здравето, коментират медици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Анонимен

преди 4 години

И сега Арабаджиева е получила хипертонична криза в ареста. Всичко с тия сърдечни заболявания е свързано със стрес

23

Анонимен

преди 4 години

Ей много разбиращи тука. Всеки неграмотен дори да не е лекар знае че инфаркти и инсулти се получават от напрежение. Вродено било.Всеки има нещо вродено и е придразположен. Но ако живееш здравословно и добре не е задължително да се праяви.

22

Анонимен

преди 4 години

Това е вродено заболяване, не е зарадинелекувана хипертония. И да не е работила,пак е щяло да се случи.-----------Говорите наизуст! Ако имаше качествено лечение и щадяща здравето работа, нямаше да й се случи. Или поне не на тази възраст! Аз на същата възраст имах много натоварена работа и лични проблеми, имах и действаща язва. Въпреки честите прегледи и лекарстеата, тя се перфорира (спука ), едва ме спасиха . Ако не беше стресът и умората, щяха да я излекуват! И хипертонията не е болест сама по себе си - тя е СЛЕДСТВИЕ от друго сериозно заболяване!

fallback