24

Анонимен

преди 4 години

И сега Арабаджиева е получила хипертонична криза в ареста. Всичко с тия сърдечни заболявания е свързано със стрес

23

Анонимен

преди 4 години

Ей много разбиращи тука. Всеки неграмотен дори да не е лекар знае че инфаркти и инсулти се получават от напрежение. Вродено било.Всеки има нещо вродено и е придразположен. Но ако живееш здравословно и добре не е задължително да се праяви.

22

Анонимен

преди 4 години

Това е вродено заболяване, не е зарадинелекувана хипертония. И да не е работила,пак е щяло да се случи.-----------Говорите наизуст! Ако имаше качествено лечение и щадяща здравето работа, нямаше да й се случи. Или поне не на тази възраст! Аз на същата възраст имах много натоварена работа и лични проблеми, имах и действаща язва. Въпреки честите прегледи и лекарстеата, тя се перфорира (спука ), едва ме спасиха . Ако не беше стресът и умората, щяха да я излекуват! И хипертонията не е болест сама по себе си - тя е СЛЕДСТВИЕ от друго сериозно заболяване!

21

Анонимен

преди 4 години

За да има качествена профилактика и лечение в България, са необходими скъпо струващи медикаменти и апаратура. Може ли всеки да си го позволи?? И най-важното: качество на живот! не е честно да се хвърля вината върху пациента, обвинявайки го в небрежост към здравето си . Всеки иска да е здрав, но системата в БГ не го позволява! С този проблем, това момиче просто не е трябвало да работи! А тя по 12 ч.... И родителите й имат вина -трябвало е да се погрижат за нея. Стресът и преумората могат да породят фатални проблеми със сърцето, независимо била ли е диагностицирана преди или не.....

20

Анонимен

преди 4 години

Нядявам се да не са й дали от тоя тип медицинско които на мен са ми давали многократно. Без да ме преглеждат.Сяамо си плащаш

19

Анонимен

преди 4 години

На мен също кардиолозите ми изписаха бета блокери на 20и няколко от преумора, след като бях сервитьорка в Германия и ми се взе здравето.Това е резултата на прекрасния живот който живеем в България. Да нямаме никаква сигурност и постоянно да сме под напрежение.Каквито и аномалии да е имала, те се отключват от стрес. Не е нормално да си отива такова младо момиче. Напрежението не е без значение.

18

Анонимен

преди 4 години

Това може и от много бонбонки да стане, но ако си с вродена аномалия може просто да стане от две кафета или редбул плюс преумора. Че даже и без. Зависи от дефекта. Така си отидоха някои страхотни млади спортисти.

17

Анонимен

преди 4 години

Първо,момичетата изнемогват,но изборнямат.По принцип и момчето е на същияхал и всеки се оправя в изнемогата,коя-то са ни постлали отДондуков 1.Бог да прости душата му .Амин.П.п.Джипито са представители на фирми и изписват техни лекарства.Тозифеномен нелекува,той дразни.

16

Anonimen

преди 4 години

Ако е работела безспирно по 12 часа., както злоупотребяват с младите по морето, може това да е причината.Там трябва да се въведе някакъв контрол. Лично съм си търсила работа там и ти заявяват, че се работи и по 12 часа. Горкото момиче!

15

лекар

преди 4 години

Когато в САЩ се ориентирали да обучават професионална армия първо доброволците преминали медицински прегледи и изследвания и след това започнали да ги обучават.Обаче въпреки това при тренировките внезапно умират около 1 % от доброволците.При аутопсиите при някой от тях се откриват структурни аномалии незабелязани при прегледите.След като приключи картирането на генома през 2003-та пък са открити гени носителите на които получават сърцебиене и някой от тях умират.Това не се вижда и с аутопсия!

14

Анонимен

преди 4 години

Да почива в мир, горкото. Съболезнования на близките.

13

Анонимен

преди 4 години

Голямото сърце физиологично значи, че сърцето е претоварено, мускулът не издържа и започва да се раздува. А ти имаш все по-малко сила и по-малко сила, докато ходенето до банята не се окаже олимпийско постижение. И в някакъв момент спира. Това се вижда в ЕКГ-то (годишно - друг път), или в пълните кръвни изследвания, където се мери BNP - протеин, който расте със съсипването на сърцето (също годишно, ама друг път). Вижда се е и на ехо или рентген. Ама без профилактика, няма как да се види.

12

Анонимен

преди 4 години

Заключението : ако имаш голямо сърце не си за този свят.

11

Анонимен

преди 4 години

Вече все по млади умират от инфаркт или инсулт. Това е следствие от хубавия ни живот. Стрес на работното място, дългите смени, храната, въздуха и куп други причини. Колкото и да се стараеш да не се ядосваш за нищо то вътрешно организма се товари без да знаем.

10

Анонимен

преди 4 години

Това е убийство от бизнесмена който не е изискал медицинско и втори път от ТЕЛК, които не са дали пенсия на момичето, за да не бачка.

9

Анонимен

преди 4 години

хипертония или белодробна хипертония? Защото това са две коренно различни заболявания, и второто е много по-вероятно да унищожи сърцето на младото момиче и по принцип убива най-вече млади жени. Много гадно. Ако сърцето й е било толкова голямо, значи не е имала сила за нищо и сигурно работата й е била ад. Защо не казват дали някой от гениалните български лекари я е преглеждал някога? Защото човек с такова сърце ще се чуства ужасно зле, т.е. много е вероятно да отиде на лекар.

8

ГРАД КОЗЛОДУЙ

преди 4 години

БОГ ДА Я ПРОСТИ ДАМАТА

7

Анонимен

преди 4 години

Бог да прости момичето....съболезнования на близките!

6

Анонимен

преди 4 години

До НЗОКЛичния ти лекар ти прави кардиограма, всяка година. При проблем те праща на специалист. Въпроса е че 80% от хората въобще не се подлагат на годишния преглед и ходят чак при конкретен проблем, който обаче може да не е основен а съпътстващ.

5

до 2

преди 4 години

ами да беше отишла в Русия или Швеция...