Снимка: bTV
fallback

Автомобил се е блъснал в безстопанствен кон на АМ „Тракия”. Животното е изскочило на пътя и е загинало след сблъсъка. Хората не са пострадали.

Шофьорът Калоян Йорданов се е прибирал със семейството си от Пловдив за София по АМ „Тракия”, когато след тунела край Ихтиман на пътя се е появил кон.

„Не карахме бързо, беше след тунела. Ние бяхме в лявата лента, а конят беше по средата и нямаше начин да го избегна. За щастие не влезе в колата, а изхвърча настрани”, обясни шофьорът пред bTV.

Най-голям стрес обаче е преживяла съпругата му, защото е пътувала от страната на удара.

„Спряхме веднага, обадихме се на 112. В последствие разбрахме, че сигнал е подаден часове по-рано до полицията, но не са взети мерки да се избегне инцидент. Разбрахме, че имало проверка, но конят не бил намерен”, посочи Йорданов.

Той допълни, че е завел щета към застрахователя и очаква да разбере дали тя ще бъде одобрена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Анонимен

преди 4 години

Българските журналисти, всичките сте отврат. Как може да създадете такова заглавие. Материални щети няма, ами горкия кон, а стреса, причинен на хората?! Правилно в България животните нямат права. Българската журналистика отдавна е безсърдечна и продажна. При подаден сигнал, защо никой не реагира?! Той този кон не може да лети. Просто както обикновено никой нищо не го интересува ако няма финансова облага. Даже не знам защо си губя времето да ви чета...

29

Анонимен

преди 4 години

Koня умрял но не се притесняйте просто материална щета.Явно че не е някой арабски кон, че тогава щяха да запищят леле колко много материални щети, няма нищо лошо в гледната точка на журналистите но просто е особена и странна.

28

Анонимен

преди 4 години

и все пак в тия държави ги е грижа за прородата, което тук не се наблюдава !

fallback