Снимка: архив "Булфото"
fallback

Двама служители на ЕРП – Север са пострадали тежко в сряда по време на работа, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Габрово.

Oще по темата

Дете се покатери на стълб, загина от волтова дъга

Около 15,36 ч. монтьорите подменяли електромер на бул. „Бойката” в областния град, когато възникнала волтова дъга. В следствие на нея двамата мъже получили изгаряния в различна степен.

След преглед в габровската болница те са транспортирани в "Пирогов", като единият служител на 56 години е с опасност за живота.

На местопроизшествието е бил извършен оглед, а в полицейското управление в Габрово е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 134, ал.1, т.2 от Наказателния кодекс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 4 години

Този електромер на колко волта е работел?Ако така лесно става волтова дъга, то всеки път като сменям контакт без да изключа тока щях да съм в "Пирогов"

4

Анонимен

преди 4 години

Работил съм 25 години в подръжката на трафопостове и ремонт на високоволтови кабели. Ако бях работил като тези отдавна да съм изпепелен. В тази професия място за грешки не са предвидени. Една грешка и невнимание може да им коства живота. Когато се предприемат ремонтни дейности преди всичко трябва да се изключи напрежението и да се обезопаси мястото на което се работи. Тези инструктирани ли са за работа с високо напрежение, или са хванати от улицата. За тази професия трябват подготвени кадри.

3

Анонимен

преди 4 години

Монтьорите подменяли електромер, когато възникнала волтова дъга.За да възникне толкова мощна волтова дъга, че да обгори двама души, електромерът не се е намирал в етажното табло на жилищна кооперация.

fallback