Снимка: архив, Булфото
fallback

Ромите от Войводино, оспорили решението на пловдивския административен съд да съборят къщите им, загубиха делото, съобщава 24 часа.

Васил и Иванка подали жалби срещу събарянето на домовете им, но те били отхвърлени от магистратите. В мотивите на пловдивския съд ясно се посочва, че става въпрос за незаконни паянтови сгради, построени върху общински имот.

Oще по темата

Решенията не са окончателни и ромите ще могат да обжалват във ВАС.

Общо 17 дела са образувани в съда под тепетата за циганската махала във Войводиново. Кметът на община „Марица“ издаде заповед през февруари тази година за бутане на нелегалните домове.

Причина за този развой стана нападението на двама роми върху командос от Войводиново, след като той им направил забележка за неправилно пресичане. Инцидентът стана причина за напрежение и протести в селото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Друго предимство

преди 4 години

Онези от нашите роми, които искат да се прехранват покрай редовни посещения в джамиите, а жените им да носят бурки, могат да се настанят в Пакистан.Пишем, пишем, пишем тук и по други сайтове тези предложения. Прес аташетата ги докладват където трябва, но и законотворците, и управляващите обръщат внимание само на онова, което е удобно за тях. Ще трябва да ги понатиснем по-осезателно.

17

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 18Ти даде най-точното определение - живеят извън всякакви закони.И тъй като не е демократично да се опитваме да ги накараме да приемат закони, които не им харесват, най-хуманното и разумно решение е да ги пратим в прародината им, където могат да си правят колиби където си поискат. Там е топло и освен това около някои храмове всеки ден раздават безплатна храна.Който желае да се развива, там ще има по-големи възможности, защото Индия е несравнимо по-богата от България!

16

Justice Defender

преди 4 години

нищо новопри бг посткомунистическа зависима корупмирана неревизирнна съдбна система обслужваща интереси на свързани с нея лица чрез връзки или подкупи и онеправдава невинни безпомощни беззащитни заради лична изгода,където делата са уговорени в полза ан престъпнициете за сметка на жертвите.А и бг безсъвестен фашиско- комунистически расизъм спрелмо ромите, само Бог може да ги зашити от корумопираните съдии които не осъждат противозаконните палати политци на държавна земя от които са се облажили

fallback