fallback

Трябва ли му на Видин католически храм? Въпросът отново излиза на дневен ред преди пристигането на папа Франциск. Вече над 10 години в града се строи мащабна католическа църква, която обаче е обвита в пълна мистерия. Чия е инициативата за храма във Видин?

Oще по темата
Католиците в града не са много - около 250 души. Йосиф и Ели са от Италия. Дошли преди 5 години с петте си деца в най-бедния район на Европа, за да проповядват благата вест. Сега Йосиф и семейството му се чувстват щастливи във Видин.

Заедно с всички, които изповядват католицизма, изказват почитта си към Господ в малък салон, разположен между банки и магазини за дрехи втора ръка.

От 10 години във Видин строят католически храм. Частен инвеститор започнал строежа, фалирал и градежът спрял. От общината казват, че мащабната конструкция е частна инвестиция и не се наемат да я довършат, съобщава Bulgaria ON AIR.

И макар и без църква, католиците във Видин усилено се готвят да посрещнат папа Франциск след броени дни, а три деца от общността ще вземат и първо причастие при папата на 6 май в Раковски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

mvp

преди 4 месеца

До Жител на град Видин Комунизъма ли ви отрови дотолкова....че за вас христянството не е традиционно.

29

Владислав

преди 4 години

До:29 Аз ще ви кажа г-жо, да, парите са водещи. Първо, майка ми е от Видин и имам село до Брегово, и второ, най-добрият ми приятел е свещенник.Знам нещата от първо лице. Най-вероятно знаете, че за всяко кръщене, сватба, опело,водосвет и т.н се плаща на попа, той плаща 5-10% на синода от тези пари, другото в джоба му.Сега, самата отговорете защо няма попове по селата?! Къде са парите и кой къде предпочита да служи!? В селото (100-500 човека) или в града?!

28

Анонимен

преди 4 години

абе стига вече с тази католическа църква и смотания папа, дето нашите управници щели да го целуват ... те си знаят къде!Надухте ни главите, спрете да досаждате вече!!!

fallback