30

mvp

преди 4 месеца

До Жител на град Видин Комунизъма ли ви отрови дотолкова....че за вас христянството не е традиционно.

29

Владислав

преди 5 години

До:29 Аз ще ви кажа г-жо, да, парите са водещи. Първо, майка ми е от Видин и имам село до Брегово, и второ, най-добрият ми приятел е свещенник.Знам нещата от първо лице. Най-вероятно знаете, че за всяко кръщене, сватба, опело,водосвет и т.н се плаща на попа, той плаща 5-10% на синода от тези пари, другото в джоба му.Сега, самата отговорете защо няма попове по селата?! Къде са парите и кой къде предпочита да служи!? В селото (100-500 човека) или в града?!

28

Анонимен

преди 5 години

абе стига вече с тази католическа църква и смотания папа, дето нашите управници щели да го целуват ... те си знаят къде!Надухте ни главите, спрете да досаждате вече!!!

27

Прсвославна

преди 5 години

Хората от селата във Видинско си искат поповете, тъй като и през турско и през комунизма въпреки гоненията е храмовете имаше служба (особено във нощта на Христовото Възкресение). А тази година...мнозина останаха изненадани. Какво се случва с православието? И тук ли парите са водещи (сиреч няма пари за заплати на поповете та те служат само в градските храмове. Селата без попове ли остават ????) Кой ще ни каже ?

26

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 26За-***-бе-няк!!!!!!!!!!!!!

25

Анонимен

преди 5 години

Католиците не са комунисти!Долу проруското червено православие!Анатема!

24

Анонимен

преди 5 години

Долу руското офицерско православие.Анатема!!!!!!

23

Анонимен

преди 5 години

За какво е на Видин тази църква!? Знете ли къде е построена? Пред иконата и емблемата на града.... завода "Видахим", ако се сещате за него. Когато Видин бе 70000 жители, в него работеха 8-10хил. работници, а за гумите "видинки" се записваше да си вземеш, защото се изнасяха. Унищожиха завода през 90г., а сега сте се загрижили за тази недомислица точно там....... Боже, каква държава сме.... милеем за чуждото, а нашето разграбваме и и оставяме да се руши

22

Ами така е..

преди 5 години

Целото българско православие е пропити от руския комунизъм, затова съм с Евангелисти те.БОГ ПАК Е С НАС!!!!!

21

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен15 Защото комунистите я забраняваха,по заповед на Москва.

20

Анонимен

преди 5 години

До Българина19 Невежа,православните братя Св.Кирил и Св.Методий,са патрони на Европа и техните изображения,стоят редом с тези на Христос и св майка.Западът е предоставил много храмове,в които да се молят православни от Русия,България,Сърбия...биито граждани живеят там.

19

Анонимен

преди 5 години

Комунистите ограбиха Северозапада и сега Видин е най-бедният град в ЕС,благодарение на тъмночервената номенклатура.Руският слуга Дометиан,вече покойник,бе заменен от друг покорен на Руската православна църква -Данаил,за съжаление.Той се противопостави на искането,БПЦ да помогне на Македонската църква,да получи независимост.Ако видинчани пожелаят,трябва да имат католически храм.

18

Българина

преди 5 години

Католиците са тези които измислят насила разликите от православието, за да се отличават. Ние оправихме родното православие, с католици ще се занимаваме! Колко православни църкви има в западна европа?

17

Анонимен

преди 5 години

Навсякъде трябва да има католическихрамове.Бог е навсякъде!

16

Жител на град Видин

преди 5 години

Цитираните в статията личности не са от града. Ние сме щастливи с митрополит Даниил. Няма нужда да ни налагате нетрадиционни за нас религии. По-добре да реставрираме православните си храмове. Бог поруган не бива.

15

Анонимен

преди 5 години

Да строят църквата. Аз немога да си обясня защо са толкова малко католическите църкви в България.

14

еврокитаец

преди 5 години

Не,80% са романоезични,демек власи

13

Анонимен

преди 5 години

Българите пък искат храма на центъра на София да се нарича отново Св.Св. Кирил и Методий !

12

Анонимен

преди 5 години

Всички искат да са католици !

11

Нане

преди 5 години

Само индоазиатците може да са...И талянските им еуропейски последователи... За облаги от баш католика...