Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Разследването на самолетната катастрофа край пловдивското село Оризари продължава и днес. Очаква се специалисти да направят втори оглед на машината. Окръжната прокуратура в Пловдив наблюдава разследването.

В инцидента, станал вчера загинаха двама души - 45-годишният пилот и 18-годишен младеж, който се е обучавал.

Oще по темата

Най-вероятната причина за инцидента е повреда в крилото. Според очевидци то се е отчупило, докато машината е била във въздуха, припомня Нова тв.

Самолетът е излетял около 10.00 часа от малко частно летище край Белозем. Той заходил над стадиона в Оризари, където по-късно трябвало да се проведе състезание с дронове. Наградата била 15-минутен полет със злополучния самолет. Машината обаче пада в коритото на река Марица.

В ранния следобед в частната база, откъдето е излетял самолетът, влязоха следователите. Иззета е документация. Проверява се дали машината е минала технически прегледи и била ли е проверена преди да излети.

 "Можеше да стане много по-голяма трагедия, ако беше паднал в някоя от къщите в селото", обясни кметът на Оризари Йордан Тотев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Боингът...

преди 5 години

...е бил сглобен от пилотите и пасажерите? Аааааааа, това вече е новина!

9

Мога и за ...

преди 5 години

... космонавтите да кажа. Космонавтите не са хора, които сглобяват ракетите, с които летят, по един кретенски начин в гаражите си .

8

И защо се...

преди 5 години

..дърляте? Човекът си е сглобил самолет, искал е да усети "тръпката". Е, усетил я е, доста силно я е усетил, барабар с другия мераклия. Тези на земята и по домовете си не са я усетили. Минали са се, но не правят драма от тази минавка.Следователно, всички, и усетили, и неусетили, са удовлетворени от случилото се.Не се дърляйте!Мир на праха им на усетилите!

fallback