Снимка: БТА
fallback

Най-масовият протест в Габрово, който се състоя снощи, не се размина без арести. 10 души са били задържани още преди началото му на на символичните КПП-та към пл. "Възраждане" в Габрово. Те са носили опасни предмети - боксове, две метални палки, два ножа, съобщиха от полицията.

"Някои бяха и без документи за самоличност. Обясняват, че носят предметите за лична защита, но това може би са лица, които търсят провокация", обясни шефът на жандармерията старши комисар Красимир Добрев. На нарушителите са съставени актове за административно нарушение и по-късно са освободени.

В протеста снощи са се включили около 2000 жители. Малка част от тях са били от други градове, не са пристигали организирани групи.

Комисар Добрев отрече информацията, тръгнала сред протестиращите, че коли с различна от габровската регистрация са били спирани на входовете на града.

За втора поредна вечер жандармерията свали каски и щитове пред демонстрантите в знак на толерантност. Плътният кордон бе изграден на подхода към улица "Батак", където има няколко цигански къщи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

Ddd

преди 5 години

А софиянци дремят.

40

Анонимен

преди 5 години

До анонимен 42"Този "европейски съюз" ни донесе мизерия, генетична подмяна и закони срещу белите хора , а влязохме в него за по добро бъдеще. Това е бъдещето което избрахме. измамени унищожени и ограбени."Не е ЕС а любовта към правешкия ром Тошо който с десетилетия унищожаваше истинския български морал, ценности и добродетели. Този червен създаде слушалките-доносници не в името на народа а в името на неговото лично его и лакомия. От там идва проблема и като гледам ще остане до век.

39

анонимен

преди 5 години

Този "европейски съюз" ни донесе мизерия, генетична подмяна и закони срещу белите хора , а влязохме в него за по добро бъдеще. Това е бъдещето което избрахме. измамени унищожени и ограбени.

fallback