Снимка: Булфото, архив
fallback

След като стана ясно, че данъчни са се маскирали като танцьори на народна музика в операция "Хоро", а други са попаднали на нудистки круиз, ето че идва време за нова дегизировка.

Този път целта е да стане ясно дали има нерегламентирани превози между София и Перник.

Oще по темата
Инспектори са разкрили, че шофьори с леки коли превозват хора на цената на автобусен билет - 3 лева. Желаещите се качвали от спирки на градския транспорт през определено време. 

Ако бъде хванат шофьор, който незаконно вози пътници, ще му бъде наложена глоба от 500 лв., а превозното средство ще бъде запечатано за срок от 30 дни, уточняват от НАП.

В приходната агенция има сигнали за над 100 превозни средства, които осъществяват нерегламентиран превоз в страната и чужбина без да отчитат приходите си.

Преди няколко дни инспектори на агенцията погнаха и собственици на микробуси в Кърджали, които возят нелегално хора в Западна Европа. Ще бъдат проверявани и доходите им дали съответстват на декларираните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Анонимен

преди 5 години

Може и така да е, аз плащам данъци, но честно казано не получавам нищо срещу тях. За какво се ползват мойте пари, да си копуват апартаменти, да се возят в първа класа и в мерцедеси, а аз да си троша колата на изораната улица пред дома ми, и т. н. т.

27

Григор

преди 5 години

Лични коли отнемат оборота на легалните превозвачи. Шофьорите на тези автомобили не плащат данъци лицензи и осигуровки. Частните водачи издебват пътниците преди тръгване на автобусите и ги возят на цената на редовния билет. Ощетени за хазната и легалните превозвачи.

26

Анонимен

преди 5 години

В целия цивилизован свят, UBER и LIFT са легални и реално правят икономиката по еко и по конкурентноспособна, а ние тук на село, тябва да защитаваме фирмите на ДПС, които не плащат на шофьорите си и БДЖ, което от София до Кюстендил пътува 4 часа (80км.) и никога не е точно.

fallback