Снимка: Булфото, архив
fallback

Глоби от по 10 000 лева са натрупали хора, които се водят социално слаби и  заради това държавата не може да ги събере. В същото време обаче те продължават да получават помощи. Заради това кметицата на Габрово Таня Христова призова да се приеме законодателна промяна, с която глобата да се замени с принудителен труд.

Oще по темата
Вицето Томислав Дончев, който също е в града заради ескалираното на напрежението, след като трима роми пребиха продавач  магазин, призна, че има огромен проблем със събирането на глобите.

"С гняв, безредици и насилие няма да постигнем нищо", каза още кметицата.

Тя припомни, че още от миналата година е започнало събарянето на незаконни постройки и рушащи се сгради, в които може да се настани някой.

Христова призова партиите да не се заиграват с етническия мир, защото границата е тънка.

"Като кмет на Габрово призивът ми към всички габровци е да проявим здрав разум и спокойствие. С гняв, насилие и безредици няма да постигнем нищо за нашия град", каза тя.

Според нея проблемът с ромите не е само в Габрово, а в цялата държава.

Шефът на националната полиция Христо Терзийски съобщи, че са образувани две досъдебни производства след снощните безредици.

Задържани са 9 от протестиращите, полицейски служител е пострадал леко.

"По време на протеста в района се събраха около 800-900 човека, които провеждаха мирен протест в рамките на около два часа. След което стартира движение в централната градска част на Габрово. Хората се бяха разделили на три лъча. По време на шествията се обособиха групи от млади граждани, младежи на видима възраст между 20 и 25 години, които към 21.00 и 21.30 ч. предприеха действия, с които нарушаваха обществения ред, изразяващи се в хвърляне на камъни, на бомбички, слагане на маски на своите лица с цел неразпознаването им", обясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

229

икономист

преди 5 години

Нещата са комплексни, не можеш да кажеш, че човек ако е сравнително здрав и може да върви изправен на двата си крака, ще може да върши добре дадена работа. Има много фактори, които ако се съчетаят с други такива, могат да доведат до абсолютната невъзможност да индивида да се справя с предизвикателствата на пазара на труда и с живота като цяло. Дори един инвалид, който само не може да върви, но е много умен иначе, ще се окаже по-приспособим към условията на пазара, спрямо човека по-горе...

228

икономист

преди 5 години

Значи не е въпрос на мързел, а всичко си опира до работа, която те удовлетворява и те кара да се чувстваш добре вършейки я! След като я вършиш с лекота, ти няма да се натоварваш толкова от работата, и ще можеш да проявиш нужното усърдие, за да си докарваш едни прилични доходи от нея. Въпросът е, че не всеки има този късмет, да умее нещо, ама наистина да го умее на 100%. Липсата на умения, съчетана с някакво леко заболяване или заболявания, допълнително могат да ограничат човек, да се реализир

227

икономист

преди 5 години

Изуми ме и желанието, с което той подходи към изпълнението на тази задача, нещо, което не е било присъщо за наго при обучението по другите учебни предмети. Там само казваше, че не може, не иска и общо взето не му се занимава да учи нощо свързано с тях. Аз дори се опитвах да помогна на момчето, да усвои поне някои елемнтарни според мен неща, но без успех. Даже сигурно до бой щеше да се стигне, ако бях настоявал. По труд и техника и по чертане обаче му се получаваха нещата, явно си беше талант

fallback