Снимка: Булфото, архив
fallback

РИОСВ - Хасково е съставила акт на кланица в кърджалийското село Енчец за изпускане на отпадъчни води в дере над допустимите норми.

Два акта на физически лица са изготвени и за реализация на строителни дейности в защитени зони без проведена процедура по оценка за съвместимост, съобщава регионалната екоинспекция в Хасково в отчета си за месец март.

Инспекторите са извършили 121 проверки на 119 обекта. Дадени са 59 предписания за отстраняване на констатирани нарушения. Съставени са 5 акта и са издадени 2 наказателни постановления на стойност 1100 лева. Те са по Закона за водите и Закона за биологичното разнообразие, уточняват от институцията.

Почистени са 14 нерегламентирани сметища - в местността "Каменец" край Хасково, покрай общински път Карманци - Винево, до хлебозавода в Хасково, 3 микросметища от битови и строителни отпадъци до ТЕЦ Хасково, нерегламентирано сметище от негодни автомобилни гуми в Кърджали, терен между селата Оряхово и Васково в община Любимец, две сметища в местност "Траса" край Кърджали, както и сметища в селата Книжовник и Долно Войводино, община Хасково, селата Чуково и Прогрес, община Момчилград.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Анонимен

преди 5 години

Дерзайте господа. Милиони износени гуми се търкалят къде ли не.Който измисли технология за оползотворяване на износените гуми,ще стане милиардер.Дерзаите господа,милиардите вас чакат.

fallback