Снимка: архив, Булфото
fallback

Пламен Богданов, началник, Национален военен университет "Васил Левски" потвърди, че състоянието на курсантката, която се самопростреля, докато почиства оръжието си в Националния военен университет, е стабилно. Това съобщиха от bTV по-рано днес.

Тя се е наранила, докато е почиствала автомата си „Калашников”.

Oще по темата

Ранената в областта на гърдите млада жена била приета в болницата във Велико Търново. За щастие нито сърцето, нито важни артерии са засегнати, каза ген. Богданов. Той поясни, че на мястото на инцидента е имало и други хора, но не коментира дали има и друга версия освен самопрострелване.

Богданов обясни,  че курсантката е на 20 години, справя се много добре и дори е назначена за командир на отделение в нейния взвод. Сподели още, че инциденти при почистване на оръжие са изключително редки.

Военната прокуратура е започнала разследване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

SS

преди 5 години

Бог да помага на това младо момиче.Дано се управи,да оздравее без последствия от травмата.Бог да бди над теб.

49

SS

преди 5 години

АК има 5 основни недостатъка.1 Липсата на устройство или механизъм което да показва дали оръжието е заредено или не.2 Липсата на ус-во или механизъм което да индикира броя на патроните в пълнителя.3.Невъзножност за стрелба на къси редове3-5патрона,няма го в селектора.4 Елементарни мерни прибори,трудна стрелба в сумрак.5Невъзможност за скрито носене,ръкохватката на затвора стърчи отстрани.

48

1

преди 5 години

Съжалявам за момичето, дано се оправи, но дали е редно тези Спартани да се ползват за щяло и не щяло. Ако помислим реално не е пострадала при спец акция или при учение а по невнимание. Не знам дали биха пратили самолет ако някой се простреля със ловното си оръжие също по невнимание.

fallback