Снимка: Helpbook
fallback

Общ преглед
Проблемът с некачествените ремонти на софийските улици отново е на дневен ред в платформата на Helpbook.info. За такава улица ни сигнализира наш потребител.

Състоянието на отсечка в кв. "Княжево" е критично, като поставя под изпитание нервите и здравето на живущите в района. След теч през зимния сезон се наложило фирма да извърши ремонт, но след смяната на паветата се оказва, че работата е свършена немарливо. Резултатът е разместени павета, огромни ями, кал и пропадания.

Със съжаление потребителят ни информира и за поредица неудобства - в района не се извършва снегопочистване като проходимостта на улицата е оставена в ръцете на живущите. Проблемите не свършват дотук: "...паветата замръзват много лошо и се получава една страхотна пързалка с наклон към дерето, към което няма мантинела или каквато и да е преграда. Много пъти хората се отървават само с уплах от падане в дерето, но имаше и такива с по-малко късмет, които се бяха озовали в дерето. Трябва да се сложи мантинела или преграда. Освен че паветата замръзват и трябва да се чистят от живущите, камионите на чистотата не могат да се качват, когато има дори и малко замръзване. Улицата е тясна, стръмна и с малко лед по нея става трудно проходима. Така че и боклукът не може да се извозва, чака се да се размрази улицата. Когато този период е по-дълъг кофите преливат. Хората ще продължат да си я чистят, но поне да бъдат поне малко улеснени. Да ги няма ямите, да се сложи асфалт и преграда към дерето, което е на ръба на улицата. Просто улицата в момента е в ужасно състояние. Надявам се на бързо и компетентно решение на проблема. Благодаря предварително.“

Преминаваме към поредица сигнали за замърсяване на обществени площи. В първия разочарован потребител разказва, че след подаден от него сигнал през януари за нерегламентирано разлепени листовки из квартала, наскоро е получил от общината отговор с уверение, че мястото е почистено от фирма изпълнител. След извършена проверка авторът на сигнала със съжаление открива, че почистване не е осъществено, а единствената разлика в снимките към днешна дата е, че рекламната дейност се е разширила - върху старите обяви са разлепени нови.

В друг сигнал наш читател ни информира за сходен проблем в квартал "Младост 1". Този път обект на рекламна дейност е трафопост в междублоковото пространство, който е облепен от всички страни с всевъзможни рекламни плакати, листовки и съобщения. "Освен че е незаконно, по никакъв начин не допринася за естетиката в квартала, затова моля да бъдат премахнати!"

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 5 години

Никога не бих отишъл да живеия в къща да живеь освен ако не е суперлоксозна, с готова подръжка и с ПРИСЛУГА. Къщата иска цепене на дърва, в повечето случаи има външна тоалетна, нерядко няма постоянен ток, а приез зимата си напълон изолиран, ако нямаш джип.

4

Стар човек

преди 5 години

До 2- Абсолютно съгласен с теб Ами като почнат да се разпадат панелките пак ли тогавашните управляващи ще са виновни? Стръмна била улицата,хлъзгав бил паважа и дере имало ,а по рано равен и асфалтиран ли беше? Прав е 2 по рано само ,,Ура"и ,,Благодарим ти Партио" викахте и не смеехте никакви претенции на глас да изявите за да не осъмнете на Московска 5,в каменното корито.Сега е пълно с анонимни бабаити и ,,блокиращи, протестиращи и ИЗИСКВАЩИ" .Слободия и вайкане за щяло и нещяло!

3

Анонимен

преди 5 години

Трудно ми е да повярвам, че има нормални хора , които да се радват , че бай Тошо ги изгони от хубавите имоти с къщи по селата в панелки в Люлин и Младост. Сега всички се хапкат, но хвалят социализма, това просто е мазохизъм.

fallback