Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Граждани организират протест на 30 март срещу зачестилите напоследък случаи на насилие срещу животни. Недоволството е адресирано и към нехуманното отношение към четириногите от страна на кметовете на общини, както и срещу лошите условия в приютите. Сборният пункт за протеста е Министерският съвет, като след това ще има шествие по централните улици на столицата.
Oще по темата


Примери за издевателства над животни обаче постъпват от цялата страна, а зоополицията засега трудно успява да реагира на всички сигнали.

"Най-големите проблеми са в Наказателния кодекс и Закона за защита на животните. Нито едното, нито другото не работи. Насилието над животните ескалира навсякъде. Не са виновни само единици хора. Виновни са и кметовете, които нямат програма за овладяване на популацията и грубо нарушават закона. Изкарват кучетата извън населеното място, предполагаме, че ги тровят и по този начин дават пример на своите граждани", коментира в "България сутрин" Ирина Николова от "Помощ за животните – ДАРА".

Тя уточни, че в протеста ще се включат хора от много градове и представители на различни организации.

Ваня Костова от "Помощ на животинките в беда" обясни, че в едно от приетите кучета в спасителния им център, са открити над 80 сачми. Това значи, че някой е използвал животното за мишена.

Тодорка Георгиева пък ще заведе учениците си на протеста.

"Те знаят, че трябва да се грижим за животните. Виждат как бусове теглят с примки бездомните животни и тичат за помощ, преживяват много", обясни учителката пред Bulgaria ON AIR.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

KOKO

преди 5 години

KAKVI SA HORATA NA EDNA DARZAVA-SADETE PO OTNOSHENIETO IM KAM ZIVOTNITE. IZBIVAT DOLNITE SI KOMPLEKSI KATO UBIVAT ZIVOTNI! 4E HORATA SA LOSH VID-E JASNO,NO TAKAV VID, KAKAVTO IMA SEGA V BALGARIJA...SRAMOTA. I ZAKONA GO NJAMA,A INA4E .....SME ,,EVROPEIZI,,.AKO NE BJAHME GEOGRAFSKI STRADEGI4ESKA ZONA-NIKOI NJAMASJE DA NI BROI ZA HORA.

29

SS

преди 5 години

Човек по своята,природа е убиец и най близкия месарски магазин го доказва.Не обичам кучезащитниците,защото са лицемери.Не можеш да твърдиш,че обичаш животните а да плющиш кебапчета, и пържоли,и да говориш за насилие над животни.

28

Опс.

преди 5 години

Не зная защо всички говорят само за кучета и котки. Тук става въпрос за всички животни които споделят нашият дом земя. Ние с нищо не сме привилегировани спрямо тях ,с нищо. Що се отнася до домашните кучета , наистина трябва да има жестоки наказания за собствениците на опасните породи които ги извеждат без намордник. Те са истинска опасност , особено за децата.Жестокостта към животните създава изро.ди. Такива посягат и на близките си.

fallback