Снимка: Булфото, архив
fallback

След спецакцията вчера в столичния квартал "Орландовци", днес специализираната прокуратура и ГДБОП провеждат нова операция.

Тя е в столицата и в Силистра срещу група, занимаваща се с източване на бюджета на НОИ, съобщи зам.-главният прокурор Иван Гешев. Схемата е свързана с издаване на фалшиви данни за трудов стаж.

"Преди около час започна операция на Специализираната прокуратура, съвместно с ОДМВР-Силистра и ГДБОП, касаеща група, занимаваща се с източване на бюджета и в частност бюджета на НОИ. Акция се провежда и в София. Провеждат се действия по разследване, по претърсване на адреси. Събират се доказателства. Към момента, доколкото ми е известно, няма задържани лица. Единственото, което мога да потвърдя е, че се извършват действия в дома на бащата на певица", заяви Гешев.

По неофициална информация става въпрос за бащата на нашумялата млада изпълнителка Тита, но Гешев уточни, че не може да го потвърди, тъй като не следи нейното творчество.

По думите му лицето, срещу които са предприети тези действия е директор на НОИ.

Той обясни, че групата се е занимавала от години с издаването на неистински документи за трудов стаж например в мина, с които хора с минимален или никакъв стаж се пенсионират и получават максимална пенсия.

"Задържа се дебитната карта, по която се получава пенсията, докато представител на групата не изтегли 10 хил лв., колкото струва услугата“, обясни зам.-главният прокурор.

По думите му потърпевша е държавата и всички български граждани, защото се източва бюджетът на НОИ и тези пари не отиват у хора, които наистина са работили, добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

Анонимен

преди 5 години

Общо взето в България тези които работят не вземат парите.Преди бяха партийни секретари, профсъзни работници и какви ли не които не работеха, но вземаха и още вземат максимални пенсии.Колко бяха регистрирани в заводите пък въобще не се явяваха на работа ...

42

koia e tita

преди 5 години

toi naistina li e bashta na -tita tazi golama xolivytska zvezda

41

Анонимен

преди 5 години

КОРУПЦИОНЕРЪТ ОТ СИЛИСТРА Е ВИДЕН ФУНКЦИОНЕР НА ВМРО.

fallback