Кадър: Bulgaria ON AIR
fallback

Сливенската митрополия осъди остро разпространителите на гей брошурата, която попадна в училищата.

В становище, публикувано на сайта й, се изразява загриженост за моралните устои на православните християни и на православното християнско семейство в епархията.

Oще по темата
Митрополията призовава Прокуратурата да се самосезира по случая.

В становището се припомня, че в края на февруари в пет областни града, в т.ч. и Ямбол, се е разпространявала брошура "с позорни и безнравствени фотоси и с аморално съдържание".

Тъй като Ямбол се намира в диоцеза на Сливенска епархия, Сливенска митрополия не може да остане безразлична и безмълвна на тази антиморална хибридна агресия над деца, пише още в него.

Брошурата "Любов без последствия", в която има хомосексуално съдържание, не е била предназначена за училищата, но попадна в тях, разпространена от някои РЗИ - в Монтана, Видин, Ямбол, Кърджали и Хасково.

Информационният материал е трябвало да отиде единствено в Кабинетите за анонимно и безплатно консултиране за ХИВ/СПИН. Случаят се разследва от Министерството на здравеопазването.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

18,

преди 5 години

Аз не пия, а това че съм натиснал едно копче по погрешка не умаловажава това което съм написал, но като няма за какво да се хванеш по-добре да напишеш нещо тъпо от колкото смисленно, нали ***? + със сигурност имам по високо образование от теб и без да съм учил по картинки знам, че младежта се учи и влияе много почече от приложения в скъпия си тел. като ФБ, Инста, Ютуб и т.н. от колкото от някаъкви смотани брошури (но това не е толкова важно защото никой не го вижда).

22

Ъхъ

преди 5 години

До До 10Също така не е открит гена, който определя дали човек е десняк или левак (ако изобщо е един ген). Което не означава, че не е вродено.

21

Анонимен

преди 5 години

И при поповете имаше нелицеприятни гей-скандали, така че да не знаят много...

fallback