Снимка: Bulgaria ON AIR

Доброволци в Благоевград сигнализираха за куче от местния приют, което след операция е било оставено на мокро и студено. След тяхната намеса животното е настанено във ветеринарна клиника.

Наричат я Певицата. Едно от 30-те кучета, които живеят в приюта за бездомни животни в града. Там в началото на седмицата е била кастрирана от ветеринар.

По думите на служителите от приюта е била изведена, за да я сложат в клетка и после е преместена в кабинет.

Версиите на служителите на приюта и доброволците обаче се разминават, предаде Bulgaria ON AIR.

Доброволците твърдят, че са открили кучето мокро и облято в кръв. Елеонора Николова се опитала да го вземе, но от приюта не са позволили. Животното е било, по думите им, в безпомощно състояние.

На следващия ден отива да прибере кучето заедно с друга доброволка. Те прескачат оградата на приюта, но от животното няма и следа. От там обясняват, че е било прибрано в лекарски кабинет на топло.

След разговори с представител на общината Елена успява да изведе кучето. Веднага е откарано във ветеринарна клиника.

Кучето е стабилизирано от ветеринарите. Но се оказва, че финансирането за приюта е недостатъчно. Признават си го и от там. Капацитетът му е 30 кучета, а тук се събират всички от югозападна България.

Според закона всяко куче, което се освобождава от приюта трябва да бъде чипирано и кастрирано. Именно заради това, след като Йоана е пожелала да го осинови, е извършена манипулацията. Днес Певицата е по-добре.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase