Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

1142 лева сметка за ток трябва да платят от организацията за социално подпомагане "Храна, не война", които предлагат на хора в нужда топла кухня, баня и подслон, предаде Bulgaria ON AIR.

За сравнение, сметката им за ток през декември е била 315 лева. След шокиращата фактура от организацията съобщиха, че вече не могат да помагат на мястото, на което го правят досега.

Сметката е навъртяна от климатик и няколко кухненски уреда. От инициативата са подали сигнал и се очаква електроразпределителното дружество да извърши проверка.

"Ползваме една печка, хладилник, фризер и водата, която отопляваме. 300 беше едната сметка, след това 500 и последната е 1000 и нещо. Готвим само в сряда и в неделя", сподели един от доброволците

Той недоумява как в помещението е изразходван ток за над 1142 лева. Ако спрат да функционират по този начин, се очаква между 200 и 300 човека да останат без топла храна. От организацията са осигурявали и спане, но вече нямат такава възможност. Разчитат изцяло на дарители, които да подкрепят инициативата им, за да осигурят храна, дрехи и подслон на нуждаещите се.

По думите им, в този клуб няма расизъм, насилие, етноси. Всички са добре дошли. Няма различията на територията на този клуб. Развиват го с идея да подслоняват хора, които да могат да приспиват тук, тъй като по една или друга причина не са в кризисни центрове.

От електроразпределението са обещали, че ще дойдат на проверка.

Желаещите да помогнат могат да пишат на страницата на "Храна, не война" във Facebook.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

116

Анонимен

преди 5 години

Ето го лицето, на превърнатата от български родолюбци, България в тотална ***, а народа в лайнарци. Така ще е за напред дорде не изстържете БКП-то със скалпел и всички спомени за Татовия "рай" от който в момента тече продължението!

115

шматка

преди 5 години

До 114ХехеАко бай Тошо бе отворил границите на 1 януари на 1 май нямаше да има манифестация;)))

114

До 114

преди 5 години

Е, сега границите са отворени, свободно можеш да пътуваш до Гърция, да гледаш баби или да си сервитьор по баровете, в Австрия - камериерка, в Англия - пак старци или да миеш чинии, в Испания - да береш ягоди с африканците... кеф - Европа през 2019!

fallback