Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Грипната вълна тази година превзе почти всички области на страната и продължава да се разпространява. Епидемията взе и жертви. Болниците са препълнени от пациенти с усложнения. Много хора решиха да се пазят с медицински маски, но и това не спря разпространяването на вируса.
Oще по темата


"Грипът протича с изключително широко разпространение, защото всички ние дишаме. Ние можем да се мием ръцете, можем да се предпазим от някои инфекции, но не можем да спрем да дишаме, тоест неговото разпространение е много бързо", коментира в "България сутрин" директорът на Инфекциозна болница - София Татяна Червенякова.

По нейни думи тази година циркулира основно грип А, докато години назад е доминирал грип Б. Тя обясни, че на две-три години обикновено се разболяват повече хора и заболеваемостта достига размер на епидемия.

Пред Bulgaria ON AIR директорът на Инфекциозна болница обясни, че когато има заболеваемост в рамките на епидемия, се наблюдават всички клинични форми.

По думите ѝ хората не се ваксинират и няма ясна визия, че те могат да се профилактират с ваксина.

"Не може България да се намира на едно от последните места по профилактика, защото не вярваме във ваксините", категорична беше Червенякова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

futurehealth

преди 5 години

Всяка година едно и също!

11

Анонимен

преди 5 години

Всяка година се ваксинираме с най - скъпата ваксина, макар да сме бедни. И всяка година сме с усложнения. Истината е, че ваксината не предпазва от грип, но ако са те лекували в демокрацията от тежка бронхопневмония и те изпишат на 5 ден с хрипове и пълни с храчки бели дробове и знаеш, че пак те заплашва същото при новия сезон, ще си сложиш. Личният лекар ми даде съвет да стоя на топло и да проверявам и каза, съм много зле. Добре, че се самолекувам и себе си и детето си. Грижата за човека...

10

Анонимен

преди 5 години

Стига с тези глупости. Вместо тази ненужна паника е по добре да кажат ако човек се усеща зле да направи това и това и ако няма резултат да мине на по сериозен вариант. Ваксини няма да си сложат хората, а и никой не иска да тъпче организма си с ***. Другите страни са богати и спокойни и само се чудят как да си разнообразят живота, а тук се борим да оцеелем.

fallback